Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemsinema

En İyi Müzik Belgeselleri

Efsaneleşmiş pek çok ünlü müzisyen ve onları anlatan harika belgeseller var. Sizler için bu belgeselleri derledik. İşte En İyi Müzik Belgeselleri

 

En İyi Müzik Belgeselleri

Müzik ve müzisyenleri konu alan belgeseller serisi. En İyi Müzik Belgeselleri sizlerle

Homecoming (A film by Beyoncé) – 2019

Belgesel, Beyoncé’nin Coachella 2018 performansını ve hazırlık aşamalarını konu alırken pek çok toplumsal sorunlara da değinmektedir.

Don’t Look Back – 1967

Bob Dylan’ın daha yolun başlarında olduğu zamanlarda 1965 tarihinde gerçekleşen Birleşik Krallık turnesinde yaşadıklarını konu almaktadır. Ayrıca bu belgeselde Joan Baez, John Mayall, Ginger Baker gibi pek çok isim de yer almaktadır. Ayrıca belgesel, Dylan’ın hayranları ve basınla olan ilişkisini de gözler önüne sermektedir.

Amy – 2015

Amy Winehouse’un yükseliş, düşüş ve bunalım süreçlerini konu edinmektedir. Bununla birlikte sanatçının fazla bilinmeyen yönlerini de gözler önüne sermektedir.

Scott Walker: 30 Century Man – 2006

Belgesel, 60’lı yılların başında geleneksel pop tarzıyla ortaya çıkan Scott Walker’ı konu almaktadır. Ayrıca 1967’den sonra bambaşka bir kariyere yönelmesinden bahsedilmektedir. Neredeyse 10 yılda bir kabuk değiştiren sanatçının hayatını kendi ağzından ve David Bowie, Brian Eno, Jarvis Cocker gibi isimlerden de dinleme fırsatını bu belgeselde bulabilirsiniz.

Theremin: An Electronic Odyssey – 1993

Modern zamanın en ilginç çalgı aleti olan thereminin yapım aşaması anlatılmaktadır. Bunun yanında kullanım alanlarının nasıl genişlediğine dair bilgiler bulunmaktadır.

En İyi Müzik Belgeselleri

What’s Happening! The Beatles in the U.S.A. – 1964

Görüntü yönetmeni Albert Maysles ve kardeşinin elinden çıkan bu belgesel, ”The Beatles: The First U.S. Visit” filminin de temelini oluşturmaktadır.

1991: The Year Punk Broke – 1992

Nirvana, Mudhoney, Sonic Youth gibi birçok efsane grubun konserve sahne arkaları görüntüleri yer almaktadır. Ayrıca keyifli sohbetlere de şahit olmayı sağlamaktadır.

Cobain: Montage of Heck – 2015

Kurt Cobain’in hayatını, şimdiye kadar en detaylı biçimde ele almış belgeseldir. Aynı zamanda orijinal kayıtlar, kamera arkası görüntüler gibi önemli sahneler de yer almaktadır.

En İyi Müzik Belgeselleri

Jimi Hendrix – 1973

Efsanevi gitaristin ölümünden sonra hazırlanmıştır. Ayrıca Hendrix’in Eric Clapton, Mick Jager gibi diğer efsanelerle çekilen görüntüleri ve Woodstock, Isle of Wight ve Monterey konserlerinden görüntüler yer almaktadır.

Pink Floyd at Pompeii – 1972

Belgeselde, Adrian Maben tarafından filme alınan konser görüntüleri vardır. Aynı zamanda 2003 yılında ”Director’s Cut” versiyonu da çıkmıştır.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

Bu haber filmloverss'ın katkılarıyla düzenlenmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu