GündemÇocukçaEğitim

EN ÖZEL GİYSİLER

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça ve Gençlik’ sayfamızın misafirleri Özel Şeker Portakal Anaokulu’nun minik öğrencileri. Tutum, yatırım ve Türk Malları haftası nedeniyle atık malzemelerden giysiler yaparak geri dönüşümün önemine dikkat çeken çocuklar bu etkinliğin detaylarını paylaştılar.

Günümüzde yaşanan tüketim çılgınlığı nedeniyle çok fazla israf edilmeye başlanıldı. İsrafı önlemek ve bu konuda farkındalık yaratmak isteyen Özel Şeker Portakal Anaokulu öğrencileri aileleriyle birlikte atık maddelerden giysiler yaparak bunu geri dönüşüme kazandırdılar. Hem eğlenceli bir aktivite hem de başarılı bir sosyal proje olan bu etkinliğin detaylarını dinlemeye hazır mısınız?

Deniz Toy: Biz çok güzel bir etkinlik yaptık. Ailemizle birlikte atık maddelerden giysiler tasarladık. Kız kardeşim ve ben pembe püsküllü bir etek ve beyaz body üzerine yine aynı püsküllerden yapıştırdık. Çok güzel oldu. Erkek kardeşim ise siyah eski ve giyilmeyen bir body ve tayt giyerek onun üzerine gözler yapıştırdı. O da örümcek adam oldu. Biz çok eğlendik.

Rüzgar Toy:Ben okulumu çok seviyorum. Özellikle etkinlikler yapmak çok hoşuma gidiyor. Biz tutum, yatırım ve yerli malı haftası nedeniyle etkinlikler yaptık. Atık maddelerden giysiler tasarlayarak geri dönüşüme kazandırdık. Çok eğlenceli ve güzel bir aktiviteydi. Ben örümcek adam oldum. Çok da mutluydum.

Derin Toy: Okulumuzda tutum, yatırım ve yerli malı haftası nedeniyle çok güzel etkinlikler yaptık. Atık malzemeleri kullanarak geri dönüşümden kıyafetler tasarladık. Kardeşim ve ben de pembe püsküllü etekler yaptık. Ailemizin yardımıyla çok güzel giysiler yaptık. Ben bu etkinliği yaparken israf etmemenin ve kıyafetlerimizi daha temiz ve iyi kullanmanın önemini anladım.

Ceylin Ada: Biz geri dönüşümden kıyafetler yaptık. Atık malzemelerden . Mesela karton tabaklardan etek, mavi büyük çöp poşetlerinden prenses etek ve su şişesi kapaklarından da süsler yaptık. Ailelerimizin yardımıyla çok güzel şeyler yaptık. Bize bu imkanı veren canım öğretmenlerime ve Müdür anneme teşekkür ederim.

Tanem Saçalak: Okulumuzda çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Yerli Malı Haftası nedeniyle kullanılmayan malzemelerden giysiler yaptık. Çok eğlenceli ve keyifliydi. Arkadaşlarımla birlikte geri dönüşüm kıyafetlerimizi çok sevdik. Ailelerimiz de bu kıyafetlerimizi tasarlarken yardım ettiler. Çok mutlu oldum.

Emir Taşkın: Biz okulda çok güzel zaman geçiriyoruz. Arkadaşlarımla beraber oyunlar oynuyoruz ve aktiviteler yapıyoruz. Eski, kullanılmayan, geri dönüşüm kıyafetlerden elbiseler tasarladık. Çok da güzel oldu. Keyifli zaman geçirdik.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu