SiyasetGündem

ENSAR AYTEKİN , ‘’ BU BİR VEDA BÜTÇESİDİR’’

ENSAR AYTEKİN , ‘’ BU BİR VEDA BÜTÇESİDİR’’

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin TBMM Genel Kurulunda Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine CHP grubu adına söz aldı. Konuşmasında Aytekin, “bir avuç saray soylusuna ülkeyi peşkeş çekmek istiyorsunuz” dedi.

 

Aytekin konuşmasında şunları söyledi:

ÇOCUK İSTİSMARININ SORUMLUSU SİZSİNİZ!

6 yaşında çocukların, tarikatların güdümünde evlendirilmesine 2 yıl sessiz kaldılar. Çocuklara tecavüz edilirken,  ‘bir kereden bir şey olmaz’ dediler, üstünü kapattılar! Geçilmeyen yol, kullanılmayan köprü,  gidilmeyen hastaneler, hayalet havaalanları yaptılar. Faturasını halka ödettiler. Beşli çeteyi yaratıp, halkı sömürdüler.

KALKINMAYI ÇOCUKLARINIZA MİRAS BIRAKTINIZ

20 yıl sonunda, halkı perişan, üreticiyi köle, öğrenciyi düşman, pazarcıyı terörist, emekliyi mahkum, çalışanı mağdur ettiler. Adalet ve Kalkınma diye çıktıkları yolda adaleti kendilerine, kalkınmayı çocuklarına miras bıraktılar.

Şimdi karşımızdaki bu bütçe, veda bütçesidir. Bir avuç saray soylusu doysun diye milyonlarca insana vergi ve ceza olarak dönenlerin son bütçesidir. Tarihin her döneminde tek adam sistemleri halkla girdikleri savaşı kaybetmiştir. Halkın öfkesi; milyonlarca liradan, kasalarınızdaki paradan daha büyüktür. Ve yine halk kazanacaktır. Tarih hak, hukuk, adalet için direnenlerin iktidarı nasıl değiştirdiğini 6 ay içinde altın harflerle demokrasi mücadelesine yazacaktır. Halkın servetini çalanlardan, tek tek adalet karşısında hesap sorulacaktır.”

Haber: Yoldaş Kocaer

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu