Gündemİlçe Haberleri

Erdek’te Asfaltta Yumurta Pişirdiler

Erdek’te Asfaltta Yumurta Pişirdiler. Balıkesir’in Erdek ilçesi havanın sıcaklığını göstermek istedi. Sıcak havanın etkisini göstermek için asfalt ve mazgallar üzerinde yumurta pişirmeyi denedi.

 

Erdekte Asfaltta Yumurta Pisirdiler

Erdek’te Asfaltta Yumurta Pişirdiler. Dün hissedilen havanın 45 derece olması sebebiyle kimse Erdek’te sokaklara ve çarşıya çıkmadı. Şehrin sakinliğini fırsat bilen vatandaşlarda havanın sıcaklığını ölçmek istedi.

 

Erdekte Asfaltta Yumurta Pisirdiler 1

 

Vatandaşlar asfalt ve mazgal üzerinde yumurta pişirdi. Yumurtanın 10 dakikada yenilebilir hale geldiğini gören vatandaşlar çok şaşırdı. İHA’nın edindiği bilgiye göre ayrıca Erdek’te bazı bölgelerde asfaltlar eridi. Hayvanlar da sıcaklardan bunaldı.

Erdekte Asfaltta Yumurta Pisirdiler 2

 

Erdek Hakkında

Balıkesir ilinin kuzey uç bölgesinde bulunan ve Türkiye’nin önemli tatil bölgelerinden birisi olan ilçe. Marmara Bölgesi’nin, Marmara Denizi’ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası’nda Erdek Körfezi’nde yer alır. Türkiye’nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Erdek kış mevsimlerinde küçük bir ilçe nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle nüfus bazı küçük illerin nüfusunu aşar. Ayrıca tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan ilçe, çeşitli açılardan Türkiye’nin önemli ilçelerinden biridir.

Eski adı Arktonnesos olan Kapıdağ yarımadasından oluşmaktadır. Kuzey ve batı çevresinde Marmara ilçesine bağlı Marmara Adaları bulunmaktadır. Ancak Paşalimanı Adası Erdek’e bağlıdır. Bölgede ılıman Marmara iklimi görülür. Erdek, antik kentleri, Açık Hava Müzesi, temiz denizi ve kumsalı ile bir turizm merkezidir.

Erdek; Bandırma, Susurluk, Bursa, İstanbul ve Karacabey gibi yerleşimlerin gözde sayfiye mekanlarıdır. Yakınlardaki Kapıdağ’ın ormanlık iç bölgeleri de ilgi çekmekte ve doğa turizmi amacıyla kullanılmaktadır. Kapıdağ’da Selanik göçmeni muhacir Pomakların yaşadığı bakir köyler vardır. Cumhuriyet öncesinde Kapıdağ yöresi Anadolu’da Rum nüfusun en yoğun yaşadığı yerlerin başlıcalarındandır.

Kizikos antik kenti kalıntıları Bandırma Arkeoloji Müzesinde teşhir edilmektedir. Müzede, Kyzikos antik kendinden ve civardan elde edilen mezar stelleri sergilenmektedir.

Erdek’in 10–12 km dışında bulunan ve büyük medeniyetin yaşadığı Kizikos (Kyzikos) kentinde ilk yaşayanların Dolion’lar oldukları ve şehrin kurucusunun da Kral Kyzikos olduğu bilinmektedir. Kyzikos’dan geri kalan ve bilinen tarihi mimari zenginliklerini şöyle sıralayabiliriz; Hadrianus tapınağı, Kyzikos Amfitiyatrosu, Altıköşe kuleler, Bouleuterion, Bergama Kraliçesi Apoolonis’in adına oğulları tarafından yaptırılan tapınak, Kirazlı Yayla Manastırı.

Ayrıca İlçede 1990 yılından bu yana Erdek Belediyesince düzenlenen “Erdek Şenlikler” adı altında Kültür ve Sanat etkinlikleri yapılmaktadır.

1959 yılından bu yana Türkiye’de Turizm hareketlerinin öncülüğünü yapan Erdek, sahilleri ve kumsalı ile Türkiye’nin en güzel plajlarından birine sahiptir. 12 km. uzunluğundaki sahil şeridinde turistik otel, motel ve dinlenme tesisleri mevcuttur.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu