GündemSiyasetTürkiye Gündemi

Erdoğan’dan Suudiler’e 6 kilit soru

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, günler öncesinden Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yapacağını söylediği ve dünyanın merakla beklediği AK Parti grup toplantısında önemli mesajlar verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, günler öncesinden Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yapacağını söylediği ve dünyanın merakla beklediği AK Parti grup toplantısında önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasının satır başları;

ÜLKEMİZİ KARALAMAK İÇİN KAMPANYA YÜRÜTÜLDÜ:

Türkiye olarak biz tüm bu süreci devlet ciddiyetine, uluslararası hukuka ve ülkemiz mevzuatına uygun şekilde yürüttük. Buna rağmen ülkemizi karalamak, töhmet altında bırakmak için çeşitli medya mecralarında yoğun bir kampanya yürütüldü. Biz bu kampanyaların kimler tarafından ne amaçlı yürütüldüğünü biliyoruz. Ülkemizin itibarına yönelik bu suikast girişimleri bizi gerçekleri arama çabamızdan alıkoyamadı. Her şeyden önce bu cinayet Suudi Arabistan toprağı sayılan konsolosluk binasında işlenmiş olabilir, unutulmamalıdır ki, burası Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içindedir. Viyana Sözleşmesi de diğer uluslararası hukuk kuralları da böyle vahşi bir cinayetin soruşturulmasının diplomatik dokunulmazlık zırhının altına gizlenmesine izin vermez. Biz sınırlarımız içinde işlenen bu cinayeti elbette tüm boyutları ila araştıracak ve gereğini yerine getireceğiz.

Erdoğan’ın yanıtı beklediği sorular şöyle;

1-Olayla ilişkili vasıflara sahip 15 kişi cinayet günü niçin İstanbul’da toplanmıştır?
2-Kimden emir alarak oraya gelmişlerdir?
3-Başkonsolosluk binası niçin hemen değil de günler sonra incelemeye açılmıştır?
4-Cinayet açıkça ortadayken onca tutarsız açıklama niçin yapılmıştır?
5-Öldürüldüğü resmen kabul edilen bir kişinin cesedi niçin hâlâ ortada yok?
6-Cesedin yerli işbirlikçiye verildiği ifadesi doğruysa bu yerli işbirlikçiyi açıklamaya mecbursun..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu