Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>Bakım

Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?

Ergenlik dönemde sivilce neden çıkar ? Akne nedir ? Ergenlik sivilceleri kaç yıl devam eder ? Bütün soruların cevaplarını haberimizde derledik…

 

Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?.. Ergenlik sivilcesi derinin artmış yağ salgısı sonrası yağ bezlerinin iltihaplanmasıdır. Bu iltihaba neden olan bakteri herkesin cildinde vardır.  Ancak yağ salgısının fazlası ve de yağ içerisindeki değişiklikler bu bakterinin çoğalmasına sebep olur.

Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?

Erkek Çocuklarda Daha Sık Olmaktadır

En sık 14-16 yaş arasında olan akne erkek çocuklarda daha sık görünür. Ergenlik çağındaki çocukların 10’da 1’inde şiddetli akne olur. Kızlarda ergenlik sivilcesi daha küçük yaşlarda ortaya çıkar. Aknede genetik faktörler etkilidir. Anne, baba, abla, ağabeyinde sivilce olanlarda akne görünme riski fazladır. Yağlanan deride önce komedon adında siyah ve beyaz yağlı kabarcıklar ortaya çıkar. Sıktığınız zaman kurtçuk şeklinde uzar. Akne, ilk alında başlar. Sonra yanak, burun, çene, boyun ve nadiren gövde bölgesinde yer alır.

Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?

Kadınlarda adet öncesi alevlenme beklentiler arasındadır. Terleme, nemli iklim, yemek pişirilen ortamlarda çalışmak akneyi arttırır. Ayrıca, ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu zaman yeterli olur.

Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?

Ciltteki Yağ Salgınını Düşürmek İçin Bakım Kremleri

İkinci aşamada ciltteki yağ salgısını düşüren krem, jel, losyonlar kullanılır. İyileşme olmaz ise lokal antibiyotikler, ağız yoluyla antibiyotikler, doğum kontrol hapları doktor kontrolünde kullanımı olur.

Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?

En dirençli şiddetli akne formunda ise A vitamini türevi kapsüller kullanılmaktadır. Fakat temizlik ve bakımla bu sorun çözülmez ise bu yolla başvurulmamalıdır. Çünkü bu ilaçların yan etkileri ve karaciğere hasar riski yüksektir. Akne tedavisinin hemen her yönteminde deride kuruma, kızarma, kaşıntı ve aknelerde artma görülebilir. Bu durumda yine cilt durumuna özel ürün kullanılması gerekir. Son olarak, uzun ve zor akne tedavisinin amacı gençleri bir ömür sıkıntıya sokacak iz ve lekelerden korumaktır.

..Ergenlik Döneminde Cilt Bakımı Nasıl Olmalı ?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu