Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Eski Bavullara Gizlenen Ekosistemler

Eski Bavulların İçine Gizlenen Minyatür Ekosistemler İle Çevre Sorununa Dikkat Çekiliyor. İşte Eski Bavullara Gizlenen Ekosistemler

Eski Bavullara Gizlenmiş Ekosistemler

Kathleen Vance, Traveling Landscapes adlı proje başlattı. Bu projeyle minyatür doğa manzaralarını vintage bavulların içine yerleştirerek çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. İşte Eski Bavullara Gizlenen Ekosistemler..

New York’ta yaşayan sanatçı Kathleen Vance’in Traveling Landscapes (seyahat eden manzaralar) başlıklı serisi, bavul içinde gizlenmiş yeşil manzaralardan oluşmaktadır.

Kapsüllenen manzaraların çoğu; akarsu görünümündeki gerçek suya, toprağa ve canlı bitkilere ev sahipliği yapmaktadır. Azınlıkta kalan bir bölümü ise maket malzemeleri ve akrilik materyaller gibi suni malzemelerle inşa edilmiştir.

Kathleen Vance’in amacı

Bu proje ile içme suyu rezervlerinin hassas durumuna ve su hakları konusuna dikkat çekmektir. Sanatçının projesi hakkındaki açıklaması şöyle:

“Çalışmalarımda doğal ve suni olarak tanımlanan malzemeleri bir arada kullanıyorum. Bunu yaparken doğal manzaraları temsil eden görünümleri – doğal olmasalar da- izole etmiş oluyorum. Yarattığım manzaralar, bir doğa sahnesi yanılsaması olarak dönüştürücü nitelikteler. Seyahat çantalarında, alışılmadık bir şekilde yer değiştiriyorlar. Bu parçalar, ‘dokunulmamış’ doğal ortamlara olan arzuyu doyurarak hafifletiyor. Aynı zamanda bu yeşil araziler üzerindeki sahiplenme ve mülkiyet isteklerinin abartılı bir temsili olarak su haklarına vurgu yapıyorlar.”

Kathleen Vance’in Amacı

Kathleen Vance’in Amacı

Kathleen Vance’in Amacı

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu