Özel Haberler

Eski günleri özledik

Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘Fedakârlıkları ve özveriyle çalışan bakkallarımız eski günlerini özlüyorlar’ dedi. Başkan Yançıl, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘Geçmişten günümüze bakacak olursak esnaflık zorlaştı. Ciddi bir rekabet ortamı içerisinde esnaf yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Bu değişim karşısında bizim de yenilenmemiz gerekiyor. Bununla ilgili de daha çok yeni ürünler koyarak karlılığı artırmanın yolunu da arıyoruz. Bu konuda çalışmalarımız oluyor. Eğitim konularına önem veriyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘Fırıntaş’ta Üyemiz Oldu’

Fırıntaş’ın bazı büfelerini esnafların işletmeye başladığını söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘Fırıntaş ta da artık bizim üyelerimiz oldular. Çünkü Fırıntaş, bazı yerlerde büfelerini esnaflara veriyor. Yani bireysel iş yapmak isteyenlere bu büfeleri karşılıklı görüşmeler sonucu verdi. Hala bazı merkez noktalarda kendi elemanları çalışsa da bazı yerlerde esnaflara verildi. Fırıntaş’ta ekmek, su şimdilerde dondurma bile satmaya başladılar. Evet Fırıntaş ile birlikte ekmeğe kalite geldi. Bu kaliteyi inkar edemeyiz’ şeklinde konuştu.

‘Belediye Esnaflık Yapmasın’

Belediyelerin esnaflık yapmaması gerektiğini ve denetim yetkilerini kullanmalarının daha doğru olacağını söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘Fırıntaş, Büyükşehir Belediyesi’nin bir kuruluşu. Ben aslında belediyelerin ticaretle ve esnafların uğraştıkları işlerle uğraşmalarını doğru bulmuyorum. Belediyeler daha çok denetleyici konumda bulunmalı. Denetleyici ve düzenleyici konumda olursa belediyeler de biz de rahatlayacağız. Aksi halde biz de zor durumda kalıyoruz’ dedi.

‘Yeterli Değil’

Başkan Hasan Yançıl, ‘Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçmiş döneme baktığımızda gördüğümüz en iyi belediyeler arasında. Yaptığı hizmetleri görüyoruz ama yeterli değil. Daha da geliştirilmeli ve esnafın gözünden bakılmalı. Tabi Balıkesir geleceğe umutla bakıyor. Gelecekte güzel işler yapılacaktır. İnşallah güzel olacak’ ifadelerini kullandı.

‘Eski Kazançlar Yok’

Günümüzde eski kazançların olmadığını söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘Arık esnafımız eskisi gibi değil. Kazançlar çok fazla düştü. Esnaf eski kazancını yakalayamadı. Binbir emekle çalışan ve büyük bir mücadele veren bakkalların kazancını marketler etkiledi. Her mahallede iki üç tane market açılıyor. Bilindik markaların da gelmesiyle birlikte vatandaşlar artık bakkallar yerine marketlere gidiyor’ ifadelerini kullandı.

‘Değişim ve Eğitim Şart’

Zamanın şartlarına ayak uydurmak için değişim gerektiğini söyleyen Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, ‘ Yenilenen alışveriş sistemine biz de değişimlerle ayak uydurmalıyız. Esnafımızın kendini yenilemesi gerekiyor. Esnaflar da bu değişimin karşısında yenilenmesi gerektiğinin farkında. Bununla ilgili yeni ürünler ve pazarlama teknikleri geliştirmek lazım’ dedi.

‘Eğitim Ana Hedefimiz’

Yaptıkları çalışmalarda öncelikli hedeflerinin eğitim olduğunu söyleyen Başkan Yançıl, ‘Biz de oda olarak çalışmalarımızda önceliğimizi eğitim olarak belirledik. Üyelerimize verdiğimiz eğitimleri artırıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız eğitimde üyelerimize müşteri ilişkileri ve iletişim konularında eğitim verdik. Orada da üzüntümüz katılımın az olması. Bakkallarımız bir şeyi değiştirmek istiyorlarsa onlar da ellerinden geleni yapacaklar. Ücretsiz ve saatleri uygun olan bu eğitimleri kaçırmamaları gerekiyor. O yüzden bu eğitimlere mutlaka katılım gerekiyor. Üyelerimizden de bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz’ dedi.

‘Fedakar Bakkallarımız’

Bakkalların en fedakar esnaflardan olduğunu söyleyen Başkan Hasan Yançıl, ‘Bakkallarımız sabahın erken saatlerinde dükkanlarını açıyorlar. Akşam gece geç saatlere kadar açık oluyor. Özellikle Balıkesir’de özverili ve fedakar çalışmalarıyla bakkallarımızın üzerine çok gidiliyor. Ekmek dolapları bakkalların önünde diye 3 bin liraya kadar ceza yazılıyor. Ama pazarda dışarda ekmekler satılıyor. Onlara ceza yazılmıyor mu? Biz biraz daha duyarlılık bekliyoruz’ şeklinde kullandı. Merhaba Haber Merkezi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu