Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

Euro Kullanmadan Avrupa Turu Gerçekleştirmeniz Mümkün! Avrupa ülkelerinde alternatif seyahat programı sizlerle

 

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

Avrupa tatili yapmak istiyor fakat döviz kurları farkı nedeniyle planlarınızı iptal etmek zorunda kalıyorsanız Euro kullanmayan Avrupa ülkelerinde alternatif seyahat programı yapabilirsiniz.

Döviz kurları farkı nedeniyle Avrupa’ya seyahat etmekten ekonomik olarak endişe duyuyor olabilirsiniz.  Bu noktada Euro kullanmayan Avrupa ülkeleri imdada yetişmektedir. Hem Avrupa’yı görmek istiyor hem de ekonomik açıdan zorlanmak istemiyorsanız Euro kullanmayan Avrupa ülkeleri sizin için alternatif bir rota oluşturmaktadır. Ayrıca bu alternatif ülkeler, çok daha gizemli, keşfedilmeyen rotalar olacağı için seyahatiniz boyunca heyecanınız hiç bitmeyecektir.

VARŞOVA-POLONYA

Polonya’nın başkenti Varşova, Vistül Nehri üzerinde kurulmuştur. Ayrıca tarihte ve mitolojide önemli yeri bulunmaktadır. Polonya Zlotisi’nin kullanıldığı şehirde oldukça ekonomik bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. 2. Dünya Savaşı’nda harap olan Varşova’yı Polonyalılar yeniden inşa etmiştir. Sanat, kültür ve tarih başkenti olan kent, tipik Orta Avrupa şehri görüntüsüyle tüm beklentilerinizi karşılayacaktır. Bununla birlikte Varşova, her ne kadar küllerinden doğmuş olsa da UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne dahil edilen tarihi eserlere de ev sahipliği yapmaktadır. Eski Kent bölgesi de en iyi korunan ve şehrin en göz alıcı noktalarından biridir.

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

Eski kraliyet bahçesi Lazienki Parkı, Kutsal Haç Kilisesi ve ünlü bestecinin hayranlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken Chopin Müzesi, Varşova’nın dikkat çekici rotaları arasında yer almaktadır.

PRAG- ÇEKYA

Barok ve Gotik mimarisi yapıları, heykelleri, köprüleriyle sanatseverler için iyi bir tercihtir.  Ayrıca gündüzleri renkleriyle baş döndürürken geceleri ışıl ışıl haliyle masalsı bir şov serilemektedir. Çek Korunası’nın kullanıldığı şehirde kur farkına takılmadan uygun fiyatlara cep yakmayan bir tatil yapabilirsiniz. Ayrıca tüm şehirlerde olduğu gibi Prag’ın da göz bebeği Old Town bölgesi, her turistin mutlaka ayak basması gereken bir adrestir.

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

Şehrin diğer simgeleri ise; en çok fotoğraflanan noktalarından Charles Köprüsü ve Dancing House, Kafka Müzesi, Prag Kalesi, Strahov Kütüphanesi şeklinde sıralanmaktadır.

LVİV- UKRAYNA

Hem Euro kullanmadan hem vizesiz hem de pasaportsuz sadece kimlikle seyahat edebilme imkanı sağlamaktadır. Adeta tatil yapabilmeniz için tüm kolaylıkları sunmaktadır.

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

Yalnızca hafta sonu kaçamağı için bile kısa süreli gezi planlarınıza dahil edebileceğiniz bir şehirdir. Ayrıca UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi kent merkezi, kafe ve restoranlarıyla Orta Avrupa kentlerini aratmayan güzelliklerle karşılayacaktır.

BÜKREŞ- ROMANYA

Son yılların popüler şehirlerinden biri olan Bükreş’te gönlünüzce cebinizi rahatlatan bir tatil yapabilirsiniz. Rumen Leyi’nin kullanıldığı şehir, oldukça ekonomiktir. Üstelik şehir içi ve şehir dışı ulaşım fiyatları da epey uygundur. En favori Avrupa şehirlerden biri olan Bükreş’i tarih kokan sokakları, Eski Şehir bölgesi, müzeleri ve kıpır kıpır caddeleriyle keşfetmelere doyamayacaksınız.

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

MOSKOVA-RUSYA

Moskova, yüzyıllar boyunca Rus devletlerine başkentlik yapmıştır. Ayrıca Sovyet mimarisinin en gösterişli eserlerine ve yapılarına ev sahipliği yapan farklı rotalardan biridir. Ekonomik anlamda da Rusya’nın en büyüğü olan Moskova, İstanbul’dan sonra Avrupa’nın ikinci en büyük şehridir. Adını şehrin içinden geçen Moskova Nehri‘nden alan şehir, Rusya’nın diğer kentlerinde Batı mimarisi etkileri görülmesine rağmen Rus kültürünü koruyarak sahip çıkmıştır.

Euro Kullanmadan Avrupa Turu

Moskova hatta Rusya denilince ilk akla gelen, Rusya’nın ikonlaşmış merkezi Kızıl Meydan’dır. Binbir gece masallarından fırlamış gibi görünen, rengarenk kubbeleriyle akıllara kazınan bir mimariye sahiptir. Ayrıca Aziz Vasil Katedrali de Moskova’da mutlaka görmeniz gereken yapıların arasında yer almaktadır. Ve Kremlin Sarayı, Devlet Tarih Müzesi gibi pek çok devasa yapı da sizleri beklemektedir.

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

 

Referans: Haber7 Esma BALCIOĞLU

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu