Köşe Yazıları

Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu

Merhaba sevgili okurlarım, Çocukken annem bize ikram olarak ev yapımı pizza hazırlardı. Ne yazık ki, o zamanlar pek hoşuma gitmemişti çünkü annem o zamanlar biber ve mantar gibi nefret ettiğim sosları kullanırdı. Dondurulmuş bir pizzayla çok daha mutlu olurdum.

 

Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu.. Neyse ki, bir gün ışığı gördüm ve ev yapımı pizzanın donmuş pizzadan ÇOK daha iyi olduğunu fark ettim (çılgınca bir konsept, biliyorum!). Böylece kendi pizzamı yapmaya ve sevdiğim lezzetleri mağazadan satın aldığım ve restoran pizzalarında yeniden yaratmaya takıntılı hale geldim.

Yıllar geçtikçe, süreci kolaylaştırmak ve ev yapımı pizzadan en iyi şekilde yararlanmak için birkaç ipucu ve püf noktası öğrendim. Bugün sizinle bu ipuçlarından ve püf noktalarından bazılarını paylaşmak istiyorum!

İlgili Makaleler

1 – Pizzanızı önceden ısıtılmış bir yüzeyde pişirin

Pizzanıza daha çok esnaf, pizzacı hissi verecekseniz, en iyisi önceden ısıtılmış, ağır bir yüzeyde pişirmektir. Bunun için birçok seçenek var: ağır hizmet tipi bir fırın tepsisi, bir pizza taşı, ters çevrilmiş bir dökme demir tava, vb. Elinizde ne varsa kullanın! Ancak pizzanızı pişirmeden önce yüzeyini sıcak bir fırında en az yarım saat önceden ısıttığınızdan emin olun.

2 – Pizzanızı çok yüksek sıcaklıkta pişirin

Restoran pizza fırınları çok ısınabilir. Bu tadı yeniden yaratmak için fırın sıcaklığınızın yeterince yüksek olması önemlidir. 500°F tavsiye ederim.

3 – Pizzanızı parşömen kağıdında pişirin

Ev yapımı pizza yapmaya ilk başladığımda, görev bilinciyle pizza kabuğumun üzerine mısır unu serper, pizza hamurumu üstüne koyar, pizzamı oluşturur ve fırına aktarırdım. Mısır unu, pizzanın kabuktan kaymasına yardımcı oldu, ama oğlum hiç ortalığı karıştırdı. Bir kısmı kaçınılmaz olarak fırının zeminine düşecek ve yanacaktı. Eğlenceli değil. Sonra parşömen kağıdını keşfettim! Transferi ÇOK daha sorunsuz hale getiriyor ve çok daha az karışıklık oluyor. Mısır unu yerine parşömen kullanarak kabuğun çıtır çıtır olmadığını söyleyeceğim, ama bence buna çok değer.

4 – Soslarınızla alışılmışın dışında düşünün

5 – fazla pişirmeyin

biraz az pişirmenizi tavsiye ederim çünkü protein pizzanıza geldiğinde biraz daha pişecektir. Örneğin pastırmanızı çıtır çıtır olana kadar pişirmeyin çünkü pizza fırından çıkınca yanacaktır.

6 – Topinglerinizle yaratıcı olun

Sos ipucumda olduğu gibi, soslarınızla dallanmanızı tavsiye ederim. Sade biberli ve peynirli pizzayı sevdiğimi ilk itiraf eden ben olacağım. Ancak yaratıcı malzemelerle denemeler yapmak gerçekten eğlenceli!

7 – Kabuğunuzu zeytinyağı ve sarımsak karışımı ile fırçalayın

Bu numarayı nereden öğrendiğimden emin değilim ama pizzanızın lezzetini gerçekten artırıyor! Sızma zeytinyağını bir tabağa dökün ve kıydığınız sarımsakları ekleyin. Ardından, başka herhangi bir malzeme eklemeden önce kabuğunuzu onunla fırçalayın ve kabuğunuzun üzerine birkaç parça sarımsak da eklediğinizden emin olun.

Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu

8 – Canınız çıtır çıtır yemek istiyorsa, önce par-fırında pişirin!

Ev yapımı pizza kabuğunu çıtır çıtır yapmak ve sonuna kadar yapmak zor olabilir. Bununla savaşmaya yardımcı olmak için kabuğu kısmen pişirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız pişirme yüzeyinizin üzerine kaydırın ve yaklaşık 5-8 dakika veya kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın, biraz soğutun ve sosları kızaran tarafa ekleyin.

9 – Pizzanızı fazla doldurma dürtüsünden kaçının

Yine, çıtır çıtır bir hamurdan hoşlanıyorsanız, pizzanızı fazla doldurmamaya çalışın! Biliyorum biliyorum. Kendini kaptırmak kolaydır. Ne de olsa, insanoğlunun bildiği en destansı pizzayı yapmak istiyorsun. Ancak sosların üzerine koyarsanız, kabuğun tamamen pişmesini zorlaştırır. Biraz dizginleyin ve pizzanız bunun için sizi sevecek.

Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu

 10 – Kraker benzeri bir kabuk için ekmeği kullanın!

Son derece ince ve çıtır bir kabuk için, tabanınız için un ekmeği kullanabilirsiniz! Süper kolay ve kullanışlı ve sonuçlar harika. Önce tortillayı par-pişirmeyi, üstünü açmayı ve peynir eriyene kadar pişirmeyi seviyorum.

Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu

11 – Peynir seçimlerinizde yaratıcı olun

Bozuk plak gibi görünmeye başladığımı biliyorum ama çeşitlilik hayatın tuzu biberidir, millet! Mozzarella harika ve hepsi (pizzaya bayılırım!), ama keskin bir tadı yok. Parmesan, beyaz peynir, keçi peyniri, brie ve hatta keskin çedar gibi şeyler ilginç bir pizza yapar. Daha yoğun bir peyniri mozzarella ile eşleştirmeyi deneyin ve beğenip beğenmediğinizi görün!

Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu

12 – Pizzanızı tuz ve karabiberle çeşnilendirin

Tıpkı pişirdiğiniz diğer yemekler gibi, pizza da bir tutam baharattan yararlanır. Topingleriniz zaten oldukça tuzluysa, tuzla aşırıya kaçmamaya dikkat edin.

..Ev Yapımı Pizza İçin En İyi 12 İpucu…

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu