Köşe Yazıları

Ev Yapımı Yoğurt Kuluçkalamanın 5 Yolu

Merhaba sevgili okurlarım, kuluçka, yoğurdun tam anlamıyla canlandığı aşamadır. Süt ve kültür kombinasyonunun 115 F’ye yakın kalması gerekiyor, bu nedenle onu en az sekiz ila on saat boyunca saklayacak yalıtımlı bir yere ihtiyacınız var.

 

Ev Yapımı Yoğurt Kuluçkalamanın 5 Yolu… Ekşi yoğurt seviyorsanız yoğurdu daha uzun süre dinlendirin. Süt ve yoğurdu karıştırdıktan sonra yoğurdu kuluçkaya yatırmanın birkaç yolu vardır:

  1. Fırın . Cam kavanozlarınızın veya Hollandalı fırınınızın kapağını kapatıp fırına yerleştirin. Fırının ışığını açın ancak fırının kendisini açmayın. Ekstra izolasyon için kapların etrafına sarmak için mutfak havlularını kullanabilirsiniz. Fırın kapısını açmaktan kaçının. Kavanozlardan birinde sondası olan bir termometre ve sıcaklığın kolay kontrol edilmesi için fırının dışında kalan uzaktan kumandalı bir ekran alın.
  2. Yoğurt makinesi . Daha müdahaleci bir yaklaşımı tercih ediyorsanız, bir yoğurt yapıcıyı deneyin. Yoğurt kapları ve kuluçka makinesi gibi gerekli tüm ekipmanlarla birlikte gelir. Bazı modeller süt doğru sıcaklığa ulaştığında ve yoğurt hazır olduğunda sizi uyaracaktır.
  3. Yavaş pişirici/güveç tenceresi . Sütü iki saat boyunca güveç tencerenizde kısık ateşte ısıtın. Sıcaklık 180 F’ye ulaştığında makineyi kapatın ve sütün üstü kapalı olarak 110 F’ye düşene kadar yaklaşık üç saat bekletin. Marş motorunu sütün içine çırpın ve kapalı tencerede on saat bekletin. Cam kavanozlara paylaştırıp buzdolabında saklayın.
  4. Soğutucu . Basit bir soğutucu harika bir kuluçka makinesi olabilir. Kültürlü süt kavanozlarını ılık su (soğursa birkaç saatte bir suyu değiştirin) veya sıcak su şişesi içeren bir soğutucuya yerleştirin.
  5. Isıtma yastığı . Başka bir yalıtımlı alan yoksa, süt kültürü kabını orta sıcaklığa ayarlanmış havlu kaplı bir ısıtma yastığının üzerine yerleştirerek sıcak tutun.

Ev Yapimi Yogurt Kuluckalamanin 5 Yolu 1

İlgili Makaleler

7 Kolay Adımda Kendi Ev Yapımı Yoğurtunuzu Yapın

Yoğurt yapmak kısmen yemek pişirme, kısmen bilim deneyidir. Adımları öğrendiğinizde ve sıcaklıkları izlemeyi hatırladığınızda ilk sefer biraz daha uzun sürecektir, ancak bir kez alıştığınızda yoğurt yapmak kolaydır ve sonuç ticari yoğurt kadar iyi olacaktır.

İşte basit bir yoğurt tarifi için adım adım temel bir kılavuz

  1. Sütünüzü seçin . Yoğurt yapmanın ilk adımı kullanmak istediğiniz sütü seçmektir: yağsız süt, az yağlı veya tam yağlı süt. Tadını tercih ederseniz keçi sütü bile kullanabilirsiniz. Süt yağı ne kadar yüksek olursa yoğurt o kadar kremalı ve zengin olur. Ayrıca çiğ süt veya pastörize süt arasında seçim yapabilirsiniz. Yarım galon süt, yoğurttan biraz daha fazlasını yapacaktır.
  2. Sütü ısıtın . Amacınız sütün 180 F’a ulaşmasını sağlamaktır, bu nedenle sıcaklığı izlemek için dijital bir pişirme veya şeker termometresini el altında bulundurun. Devamında, ocağınızı orta ateşe getirin. Sütü bir tencereye dökün. Ardından, sütü eşit şekilde ısıtmak için karıştırın. Daha sonra, süt 180 F’ye ulaştığında ocaktan alın.
  3. Sütü soğutun . Sütü, kapaklı bir cam kavanoz gibi cam kavanozlara dökün. Sütü 115 F’ye soğumaya bırakın. Oda sıcaklığında bekletebilir veya su banyosuyla soğutma işlemini hızlandırabilirsiniz. Büyük bir küveti veya lavabonuzu soğuk suyla doldurun ve kavanozları içine koyun. Sütü Hollanda fırını gibi sıcaktan soğuğa çatlamadan geçebilecek bir kapta ısıttıysanız buzlu su kullanabilirsiniz. Sütü termometre ile izleyin.
  4. Başlatıcıyı ekleyin . Süt 115 F’a soğuduğunda yoğurt başlangıç ​​maddesini eklemenin zamanı geldi. Bu, sütte çiçek açacak ve büyüyecek canlı kültürlerin ilk partisini tanıtır. Toz yoğurt başlangıçları var, ancak önceki bir parti ev yapımı veya mağazadan satın alınan yoğurttan kaşık dolusu eklemek kolay ve daha ucuzdur. Her kavanoza büyük bir kaşık dolusu yoğurdu sütle tamamen karışıncaya kadar karıştırın.
  5. İnkübe edin . Yoğurdun evde nasıl kuluçkalanacağını öğrenmek için yukarıya bakın.
  6. Soğutulmuş yoğurt . Sekiz ila on saat sonra, istenilen kıvama ulaştığında yoğurdu çıkarın: ne kadar uzun süre kuluçkada kalırsa yoğurt o kadar kalın olur. Süt fermantasyonunun su yan ürünü olan peynir altı suyu üstte birikecektir. Daha yoğun, Yunan tarzı bir yoğurt istiyorsanız, sıvıyı tekrar yoğurda çırpın veya sıvıdan kurtulmak için yoğurdu bir tülbent veya kevgir içinden yavaşça süzün.
  7. Buzdolabına koyun . Bitmiş yoğurtlu kavanozları buzdolabına yerleştirin. İki haftaya kadar sürecekler. Bir sonraki parti için başlangıç ​​kültürü olarak biraz yoğurt sakladığınızdan emin olun. Soğutmadan önce veya yoğurdu çıkardığınızda tadını çıkarmak için tatlandırıcılar ekleyin.

..Ev Yapımı Yoğurt Kuluçkalamanın 5 Yolu…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu