Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündem

Evde Parmak Boyası Yapımı

Evinizde çocuklarınıza yaptıracağınız etkinlikle karşınızdayız. Sadece iki malzeme ile doğal parmak boyası yapmak mümkün. İşte “Evde Parmak Boyası Yapımı”

Evde Parmak Boyası Yapımı

 

Evde Parmak Boyası Yapımı; Bazen ebeveynlerin güvenilir eğlenceli bir çocuk aktivite listesine ihtiyacı olur. Ev yapımı bir parmak boyası size güvenilir bir aktivite sunmaktadır. Sadece iki malzeme ile doğal parmak boyası yapmak mümkün.

 

Neden ev yapımı parmak boyası?

Son zamanlarda genellikle ev yapımı olan şeyleri tercih ediyoruz. Satın aldığınız parmak boyaları her ne kadar toksik olmasalar da, bu doğal ve yenilebilir ile tamamen aynı değildir. Ev yapımı parmak boyası tarifi, gerçek gıda malzemeleriyle yapılmaktadır. Bu nedenle küçükler tadına bakmaya karar verirse, zararsızdır!

 

Doğal parmak boyası yapımı

Birçok doğal parmak boyası tarifi, un ya da mısır nişastasını suyla pişirilerek yapılmaktadır. Un, glüten alerjisi olanlar için sorunlara neden olabilir. Bunun yerine, bu tarif iki basit malzemeyi kullanabilirsiniz: Yoğurt ve yenilebilir gıda boyası.

Elinizdekine bağlı olarak parmak boyanızı doğal olarak renklendirmenin de birkaç yolu bulunmaktadır.

 

Gerekli Malzemeler
  • İstenilen her renk için 1/2 fincan yoğurt ya da süzme yoğurt
  • Doğal gıda boyası ya da ev yapımı gıda boyaları

 

Hazırlanışı

Hazır sıvı gıda boyası kullanıyorsanız, istediğiniz kıvama gelene kadar boyayı yoğurda ekleyin. Yoğurt en iyi sonucu verir, ancak sıvı gıda boyası eklediğimiz için süzme yoğurt kullanmakta fayda var. Toz gıda boyası kullanıyorsanız; 1 yemek kaşığı tozu 1 – 2 yemek kaşığı kaynar su ile küçük bir kapta karıştırın. Bu karışımı 1/2 fincan yoğurda karıştırın.

Boyayı renklendirmek için böğürtlen, pancar ya da taze ıspanak da kullanabilirsiniz.

 

Nasıl Yapılır?

 

Ayrıca daha fazlası için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu