Facebook’tan Fotoğraflarınız Hakkında Önemli Açıklama

Sosyal medya devi Facebook, üçüncü taraf uygulamalarının hangi fotoğraflarınıza erişim sahibi olduklarını kontrol etmenizi sağlayan yeni araç başlattı.

Facebook tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların bağlandığı bazı uygulamaları etkilemiş olabilecek bir sorun tespit edildiği ve kısa sürede giderildiği ifade edildi.

Facebook normalde zaman tünelinizde paylaştığınız fotoğrafları izniniz dahilinde bu uygulamalarla paylaşıyor, ancak 13 Eylül – 25 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşen bir hata, geliştiricilerin Facebook Stories‘de paylaşmış olabileceğiniz ya da yükleyip paylaşmadığınız fotoğraflar gibi diğer fotoğraflara da erişmesine neden oldu.

Şirket, 876 geliştirici tarafından üretilen 1.500 uygulamanın toplamda 6,8 milyon insanın fotoğraflarına eriştiğini tahmin ediyor. Yaşanan sorundan dolayı üzgün olduklarını belirten sosyal medya devi, geliştiricilere fotoğrafları silme talimatı verildiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Facebook’un yayınladığı yeni güvenlik aracıyla, bu sorundan etkilenip etkilenmediğinizi öğrenebiliyorsunuz. Eğer etkilenen 6,8 milyon insanın arasında değilseniz, “Facebook hesabın bu sorundan etkilenmedi ve kullandığın uygulamalar diğer fotoğraflarına erişmedi.” şeklinde bir ifade ile karşılaşıyorsunuz, ancak yine de kullandığınız uygulamalara giriş yapmanızı ve bu uygulamaların hangi fotoğraflara eriştiklerini kontrol etmenizde yarar var.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu