ERSOY “DEĞERLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy öncülüğünde yapılan Koca Seyit’in torunları Havran Kent Müzesi’ne sahip çıkarken, müze 1 yılda 11.000 ziyaretçiyi ağırladı. Balıkesir’in ilk ve tek kent müzesinin Havran’da olduğunu söyleyen Başkan Ersoy, ‘‘Değerlerimizi yaşatıyoruz’’ dedi.

1912 yılında Hocazade Abdurrahim Efendi tarafından Havran’a yaptırılan 3 katlı konak Kaymakamlık ve Havran Belediyesi işbirliğiyle restore edilerek hizmete açılmıştı. Havran Kent Müzesi’nin her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ‘‘Kent Müzesinde; şehrin tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik tüm değerleri 600 eserlik bir koleksiyon ile sergileniyor’’ dedi.

‘‘1000 YILLIK EŞSİZ TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’’

Seyit Onbaşı’nın memleketi Havran’da 1000 yıllık eşsiz tarihe sahip çıktıklarını söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ‘‘Seyit Onbaşı’nın memleketi Havran, dediğimizde tüm kapılar ardına kadar açılıyor. Türk insanı gerçek kahramanlarına, 1000 yıllık eşsiz tarihine sahip çıkıyor. Havran Kent Müzesi yapımında da aynı şeyi yaşadık. Çanakkale Savaşı Kahramanı Seyit Onbaşının memleketi için gönüllü gayret göstermek bizim için bir onurdur diyerek kollarını sıvayan ve bugüne kadar gereken her türlü desteği veren çok güzel insanlar oldu. Kent Müzemizi ziyarete gelen vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Okullarımız, öğrencilerini Havran Kent Müzemize getiriyorlar. Bu yeni nesillerin hafızalarından çıkaramayacakları güzel tarihimizin gelecek nesle aktarılmasını sağlayacak’’ dedi.

BİR YILDA 11.000 ZİYARETÇİ

Balıkesir’in ilk ve tek kent müzesinin Havran’da olduğunu söyleyen Başkan Emin Ersoy şu ifadeleri kullandı; ‘‘Kent müzemize gelen ziyaretçi sayısında her geçen gün daha fazla artış olduğunu gözlemliyoruz. Son bir yılda yaklaşık 11.000 ziyaretçiyi ağırladık. Okullardaki öğrencilerimiz bazı dersleri kapsamında müze ziyaretleri gerçekleştiriyorlar. Çevre il ve ilçelerden misafirleri ağırlıyoruz. Seyit Onbaşı’nın torunları olarak tarihe böyle bir hizmet sunmaktan gurur duyuyoruz.’’

HAVRAN’IN TURİZM POTANSİYELİ

Havran’ın doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve kültür armonisiyle önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, ‘‘Tarih, kültür ve huzur kenti Havran’ımızda yaptığımız projeler ve yatırımlarımızla ön plana çıkıyoruz. İlçemizin de ciddi anlamda büyük bir turizm potansiyeli var. Geçtiğimiz aylarda Havran FEST 2018’e ev sahipliği yaptık. Kent müzemizde çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. Dünya’nın ve Türkiye’nin farklı köşelerinden gelen konuklarımız oldu. Bunlar bize mutluluk veriyor’’ ifadelerini kullandı. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu