Gündemİlçe Haberleri

Fahiş Fiyat Artışı Ve Etiket Farkına Geçit Yok

Fahiş Fiyat Artışı Ve Etiket Farkına Geçit Yok. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde market ve fırınlarda etiket ve gramaj denetimlerini sürdürüyor. Aynı zamanda zabıta ekipleri ayrıca hijyen ve evrak denetimlerini de gerçekleştiriyor.

 

Fahis Fiyat Artisi Ve Etiket Farkina Gecit Yok

 

Fahiş Fiyat Artışı Ve Etiket Farkına Geçit Yok. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, görevlerini sıkı bir şekilde südrüyor. Ekipler sorumluluklarında bulunan bölgelerde haksız fiyat artışının önüne geçmek için çalışmalarını arttırdı.

Ekipler Fiyatları Kontrol Etti

Temel gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin alış-satış fiyatları üzerinden karı ile etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediği kontrol etti. Denetimlerde; reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkan marketlere kanun gereği tespit tutanağı tutuldu.

 

Fahis Fiyat Artisi Ve Etiket Farkina Gecit Yok 1

 

12 İşletme Ceza Ödeyecek

Cezai işlem yapılması için gerekli işlemler başlatılıyor. Ayrıca etiketsiz ürün satışının da önüne geçmek içinde çalışma gerçekleşti. Ekipler ürünlerin son kullanma tarihi ve hijyen koşullarını da denetliyor. Son bir hafta içinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde 12 işletmeye tutanak tutulup konuyla ilgili Ticaret İl Müdürlüğü’ne bilgi verildi.

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesinde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı yer alıyor. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, susurluk ayranı, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Ana Jet Üs Komutanlığı Balıkesir’de bulunmaktadır.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu