Dünyadan HaberlerGündem

FAZIL SAY ‘TOPLUMSAL UZLAŞI’ DEDİ

Fazıl Say’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konserine katılmasıyla ilgili tartışmalara yönelik kaleme aldığı “Özeleştiri Konusu” başlıklı açıklama, sanatseverden ve sanatçılardan yoğun destek gördü.

Besteci ve piyanist Fazıl Say‘ın, “toplumsal uzlaşı” içerikli paylaşımı, sosyal medyadaki ünlülerin ve farklı meslek gruplarından sanatseverlerin yoğun ilgisini gördü.

Sanatçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Truva Sonatı’nın Ankara prömiyerine katılmasıyla ilgili yöneltilen çeşitli yorumlara “Özeleştiri Konusu” başlıklı bir açıklama yaptı.

“Yıkan da yaratan da biziz şu sevilesi dünyada” yazılı görselle paylaşılan mesaja, sosyal medya kullanıcılarından 50 bine yakın beğeni gelirken, yaklaşık 3 bin de yorum yapıldı.

Say, geçen sene “Ülkemde yaşayabilmek, sanatımı yapabilmek istiyorum” başlıklı bir yazı kaleme aldığını anımsatarak, “Sayın Erdoğan’ın annemin vefatındaki taziye telefonundaki ses tonunda da sezinledim, bir uzlaşı kapısı aralanmak istiyordu. Sadece Fazıl Say için değil, tüm sanat camiası, hatta toplumun tüm kültürel ögeleri açısından, Erdoğan’ın içine sinmeyen bir şeyler vardı. Nitekim pek çok konuşmasında ve sıklıkla, ‘Biz kültür ve eğitim konularında maalesef başarılı olamadık.’ diyordu. Bu bir öz eleştiridir.” ifadesine yer verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu