GündemTürkiye Gündemi

Fazıl Say’ın Fikirleri Konser İptaline Neden Oldu

Ünlü piyanist Fazıl Say, İsviçre'de gerçekleştireceği dört konserin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyurdu. İptal kararı, Fazıl Say'ın İsrail-Filistin gerilimi hakkındaki görüşlerini sosyal medya üzerinden ifade etmesine dayandırıldı.

Fazıl Say’ın Fikirleri Konser İptaline Neden Oldu

Fazil Sayin Fikirleri Konser Iptaline Neden Oldu 1
Fazıl Say’ın Fikirleri Konser İptaline Neden Oldu

İsviçre’deki Konserlerden Çıkarıldı

23-26 Ekim tarihleri arasında İsviçre’nin dört farklı kentinde gerçekleştirilmesi planlanan konserlerden çıkarılan Fazıl Say, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Say, bu karar nedeniyle Birmingham Orkestrası ile sahneye çıkamayacağını belirtti.

İfade Özgürlüğüne Duyduğu Güven Sarsıldı

Fazıl Say, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Ben Avrupa’da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim. Bu rahatsız edici olay babında güvenim oldukça sarsıldı.”

Barış ve İnsanlık Vurgusu

Sanatçı, açıklamasında barışa ve insanlığa olan inancını vurguladı. İsrail-Filistin krizi hakkındaki görüşlerini paylaşırken barışçıl bir yaklaşım benimsemeye çalıştığını ve her iki tarafın perspektifini anlamaya çalıştığını dile getirdi. Ayrıca, İsrail’e uzun yıllardır gittiğini ve terör olaylarına üzüldüğünü ifade etti.

Sanat ve Görüşlerin Ayırılması Gerektiği Vurgusu

Fazıl Say, “Tüm bunlardan rahatsızlık duyulmasını, hatta konser iptaline dönüşmesini tuhaf karşılamakla beraber, benim açımdan yapacak bir şey yok” dedi. Sanat ve kişisel görüşlerin ayrılması gerektiğini belirten Say, müziği insanlara umut oluşturmak amacıyla yaptığını vurguladı.

İşte Fazıl Say’ın Paylaşımı

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Fazil Say (@fazilsay)’in paylaştığı bir gönderi

Haber: Elif Şahin

Selçuk Bayraktar’dan Fazıl Say’a Tepki!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu