GündemEkonomiİlçe Haberleri

Fırınlara Ramazan Denetimi

Balıkesir’de Fırınlara Ramazan denetimi geldi. Edremit Belediyesi ekipleri Ramazan ayı ile birlikte fırınlara denetim yaptı.Ramazan ayının girmesiyle birlikte her yıl denetim gerçekleşiyor.Zabıtalar bu yılda özellikle pide ve ekmek gramajlarını kontrol etti.

Belediye ekipleri denetimde

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetleme görevini icra etti. Balıkesir’in ilçesi olan Edremit’te unlu mamulleri kontrol etti. Ekipler unlu mamul işletmelerini inceledi  Görevliler fırın ve pastanelerde fiyat, gramaj ve hijyen denetimi gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri  işletmeleri denetledi,uyardı. Bu uyarıda vatandaşın sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri gerektiğini hatırlattı. Ekipler Ramazan ayı boyunca uygulanacak denetimleri sürdürecek.

Ekipler Denetim Yapıyor

Ramazan ayı sahura kalkılarak ve gündüz oruç tutarak geçiyor.İftar saatine doğru oruç açılıyor.İftar sofralarının vazgeçilmezi olan unlu mamüllere denetim geldi.Pide,ekmek ve çeşitlerini ekipler denetledi.Fırıncılara kurallara uyun,sağlık önemli diyerek uyarı yaptı.Bu uyarı Balıkesir merkezle birlikte ilçelerde de gerçekleşti.Her ilçede denetimler ayrı ayrı uygulanıyor.Balıkesir merkezinde de etkin bir denetim gerçekleşiyor.Ramazan pide fiyatları bu yıl Fırıntaş’ta 5 Tl. Fırıncılarsa buna tepkili.

Evde Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

RAMAZAN PİDESİ MALZEMELERİ

3 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 paket kuru maya

1 yumurta, 1 yemek kaşığı tereyağı

3/4 su bardağı ılık su, Yarım su bardağı süt

ÜZERİ İÇİN;

1 yumurtanın sarısı

Çörek otu

Mayayı aktif hale getir.lk olarak derin bir kaba maya, süt ve şeker al. Maya eriyene kadar yaklaşık 10 dakika malzemeleri beklet. Ardından diğer malzemeler ilave et. Hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğur. Eline yapışmayacak bir kıvam elde ettikten sonra pide hamurunun 40 dakika mayalanmasını bekle. Hamuru parçalara ayır. Tezgaha un serp ve her parçaya el yardımıyla ya da merdaneyle şekil ver. Açtığın hamuru güzelce yağladığın tepsiye yerleştir.

Elini unlu sulu karışıma batır. Önce kenar kısımlara sonra orta kısma iyice bastır. Kare veya baklava dilimi gibi şekil ver. Bu işlemi yaparken pişerken şekillerin kaybolmaması için sürekli elini unlu sulu karışıma batır. Şekil verdikten sonra hamurun mayalanması için yarım saat daha beklet. Üzerine bolca çörek otu serp. Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişir. Ev yapımı Ramazan pidesi hazır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu