Gündemİlçe Haberleri

Flamingolar: Venedik-Marmara Denizi Rotasında

Flamingolar, Venedik ile Marmara Denizi arasında bir bağ oluşturdu. Ardından, flamingolar yaz mevsimini Venedik’te olan Po Deltası’nda geçirdi.

 

Flamingolar: Venedik-Marmara Denizi Rotasında… Flamingolar yaz mevsimini Venedik’te olan Po Deltası’nda geçirdi. Daha sonra kışlama alanı olan Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Kocaçay Deltası’na dönmeye başladı.

Flamingolar: Venedik-Marmara Denizi Rotasında

İtalya’dan yola çıkan bine yakın flamingo, sürüler halinde Akdeniz hattı boyunca uçarak Marmara Denizi kıyısındaki kışlama alanlarına ulaşıyor.

Flamingolar: Venedik-Marmara Denizi Rotasında

Flamingo nasıl bir kuştur?

Flamingo kuşları, Anadolu’da daha çok Allı turna olarak adlandırılır. Bu kuşlar çoğunlukla Türkiye’de Denizli ili civarında görülmektedir. Bu kuşlar, uzun ince bacakları, uzun ve kıvrık boyunları ve de kiremit rengi tonlarında sahip oldukları tüyleri ile son derece dikkat çekici görünüme sahiptirler.

Flamingolar: Venedik-Marmara Denizi Rotasında

Flamingo nasıl hayvandır?

Flamingolar, topluluklar oluşturarak yaşamayı seven kuşlardır. Diğer hayvanların pek fazla tercih etmedikleri, lagünler, sodalı ve tuzlu göllerini yaşam alanı olarak seçerler. Son olarak, bu sular çoğunlukla sığ bir yapıya sahiptir ve bu yönüyle bu kuş türlerinin avlanmaları için rahat bir ortam oluşturmaktadır.

Flamingo ne yer nerede yaşar?

Bu kuş türü tuzlu ve sodalı sığ sularda yaşar. Bunların dışında ısı farklılığının aşırılıklar gösterdiği durumlara da katlanabilirler. Bulundukları ortamda kuş gruplarının birey sayısı 1 milyonu bulabilir. Ayrıca, genelde yengeç, karides, artemia gibi eklem bacaklı hayvanları, karınca larvası ve yosun yerler.

Haber merkezi

….Flamingolar: Venedik-Marmara Denizi Rotasında…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Balıkesir Gölü'nde Yeni Balık Türü ! - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu