Balıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Fransız Klasiği: Crème Brûlée Tarifi

Bu tarifle kendi crème brûlée'nizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Fransız Klasiği: Crème Brûlée Tarifi, Crème brûlée, pürüzsüz ve kremsi bir muhallebi ile üzerinde çıtır çıtır karamelanın mükemmel birlikteliğinden oluşan enfes bir Fransız tatlısıdır.

Fransız Klasiği: Crème Brûlée Tarifi

Krem

Malzemeler (4 kişilik):

  • 2 su bardağı (500 ml) ağır krema
  • 1/2 vanilla çubuğu, boylamasına yarılmış
  • 1/4 çay bardağı (50 gr) toz şeker
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Ekstra toz şeker, üstü için

Krem Brulere

Hazırlanışı:

Kremayı ısıtın: Orta ateşte bir tencerede krema ve vanilya çubuğunu ısıtın. Kaynama noktasına yaklaşana kadar ısıtın, ardından ocaktan alın ve 10 dakika demlendirin. Vanilya çubuğunu çıkarın.

Brulere Kremm

Yumurta karışımı hazırlayın: Ayrı bir kapta yumurta sarısı, toz şeker ve tuzu çırpın. Yumurta karışımına ılıtılmış kremayı yavaş yavaş ekleyin, sürekli çırpın.

Bruleree

Süzün ve fırınlayın: Karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Ramekinleri (fırın ve kavis dayanıklı küçük kaseler) derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Süzgeçten geçirilmiş kremayı ramekinlere eşit şekilde dökün. Fırın tepsisine yaklaşık 1 cm derinliğinde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 150°C fırında 40-45 dakika veya muhallebi kenarları tutana kadar pişirin.

Soğutun: Fırından alın ve oda sıcaklığında tamamen soğutun. Daha sonra en az 4 saat veya tercihen gece boyunca buzdolabında soğutun.

Creme 1

Karamelize edin: Servis yapmadan hemen önce, her bir ramekinin üstüne bir miktar toz şeker serpin. Mutfak meşalesi kullanarak şekeri eritin ve karamelize edin. Şekerin tamamen erimesine ve altın rengi almasına dikkat edin.

Creme 3

Servis: Karamel sertleştikten sonra servis yapın. Çıtır karameli kırmak için bir kaşık kullanın ve ardından kremsi muhallebinin tadını çıkarın.

Afiyet olsun!

İpuçları: Vanilya özütü kullanıyorsanız, 1 çay kaşığı vanilya özütü ile 1/2 vanilya çubuğunu değiştirin.

Mutfak meşaleniz yoksa, fırının alt ön konumuna alıp üst grilin 200°C’ye ısıtın. Ramekinleri fırına yerleştirin ve şekerin eriyip karamelize olması için yaklaşık 2-3 dakika yakın izleyin. Dikkatli olun, şeker hızla yanabilir. Crème brûlée’yi buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.

Balikesir Merhaba

Hey selam! Daha birçok tatlı tarifimiz var

Eğer çikolatalıi çilekli vanilyalı tatlı seviyorsan muttlaka göz att💜

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu