GündemTürkiye Gündemi

Gaziantep’te Polis Helikopteri Düştü: 2 Pilot Şehit Oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gaziantep'te meydana gelen polis helikopteri kazasında 2 pilotun şehit olduğunu açıkladı.

Gaziantep’te Polis Helikopteri Düştü: 2 Pilot Şehit Oldu

Gaziantepte Polis Helikopteri Dustu 2 Pilot Sehit Oldu 1
Gaziantep’Te Polis Helikopteri Düştü: 2 Pilot Şehit Oldu

Olayın Detayları:

Kaza Detayları: Gaziantep Havalimanı’na gitmek üzere Hatay Havalimanı’ndan havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Saat 22.49’da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nin temasını kaybettiği helikopterde bulunan 2 pilot şehit oldu, bir teknisyen ise yaralandı.

Açıklama ve Başsağlığı: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kahraman pilotlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı ali olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Olay Yerindeki Çalışmalar: Olay yerine çok sayıda sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi yönlendirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda helikopterde bulunan teknisyen, kurtarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.

Şehit Pilotların İsimleri Açıklandı: Emniyet Genel Müdürlüğü, kazada şehit olan pilotların isimlerini duyurdu. Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk, kahramanlık gösterdikleri görevleri sırasında hayatlarını kaybettiler.

Haber: İHA//AA

Gaziantep’te Polis Helikopteri Düştü: 2 Pilot Şehit Oldu

Taksiciler Şehitler İçin Toplandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu