Eğitimİlçe Haberleri

Geleceğe Nitelikli Elemanlar İçin İş Birliği

Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde, Balıkesir Meslek Yüksekokulu ile yapılan yeni iş birliği toplantısında, nitelikli eleman yetiştirme ve mezunların istihdamı konularında önemli adımlar atıldı.

Geleceğe Nitelikli Elemanlar İçin İş Birliği

Gelecege Nitelikli Elemanlar Icin Is Birligi 1

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya, Bölge Müdürü Mesut Eray’ın liderliğinde Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Demirtaş, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nisa Kıymet Şahin, bölüm başkanları ve bölüm koordinatörleri katıldı.

Gündem Maddeleri

Güncel İş Birliği Gelişmeleri: Toplantıda, sanayi ve üniversite iş birliğine dair son gelişmeler masaya yatırıldı. İki kurum arasında yapılan iş birliği çalışmaları ve gelecekteki planlar değerlendirildi.

Nitelikli Eleman Yetiştirme: Nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar ele alındı. Meslek Yüksekokulu mezunlarının sektöre daha etkin bir şekilde entegre olmaları için neler yapılabileceği tartışıldı.

Uygulamalı Eğitim ve Staj Hareketliliği: Mesleki eğitimde uygulamalı eğitimin önemi vurgulanarak, staj hareketliliğinin artırılması için neler yapılabileceği üzerinde duruldu.

Staj Birimlerinin Kurulması ve Teknik Geziler: Meslek Yüksekokulu ve Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde staj birimlerinin kurulması, öğrencilere sektörle ilgili daha fazla pratik deneyim kazandırmak adına planlandı. Ayrıca, firmaların faaliyet alanlarına göre teknik gezilerin düzenlenmesi üzerinde duruldu.

İş Birliği ve Ortak Projeler: Sanayi Odası ile iş birliği yapılması, staj imkanlarının ilgili firmalarla ortaklaşa belirlenmesi, istihdam ve nitelik uygulamalı eğitimlerin verilmesi konularında ortak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

BALOSB İmkanlarının Kullanımı: Toplantıda, BALOSB’deki imkanların, Balıkesir Meslek Yüksekokulu tarafından nasıl kullanılabileceği konusunda stratejiler belirlendi.

Haber: Elif Şahin

Üniversite Rektörleri Arasında İş Birliği

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu