GündemEğitim

GENÇ İRADE NEREDE?

Sosyal Bilimler Liseleri X. Ulusal Öğrenci sempozyumunun bugün son günü. Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sempozyum Karesi İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleşti.

2009’dan bu yana her yıl ülkemizdeki resmî ve özel sosyal bilimler liselerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve gelenekselleşen ‘Ulusal Öğrenci Sempozyumu’nun bu yılki konusu “Eğitim Yoluyla Toplumsal Değişimde Genç İradenin Rolü” olarak belirlendi.

Öğrencilerin düşünen, sorgulayan ve çözüm odaklı çalışan bireyler olarak yetişmesi ve gelecekte, ülkemizin yönetiminde ve ilerlemesinde etkin söz sahibi olması açısından büyük öneme sahip olan etkinlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki 72 Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi tarafından hazırlanan, toplam 94 bildiri yer aldı. Öğrenciler, “Eğitimin Kalkınmaya Etkisi”, “Genç Nüfus ve Eğitim İhtiyacı”, “Demokrasimizin Geleceği ve Gençlik”, “Değişim ve Genç İradenin Rolü”, “2023 Vizyonu ve Genç İradenin Rolü” konularında bildirilerini sempozyumda sundu. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu