GündemDünyadan HaberlerEğitimSpor

GENÇLERE DOKUNUYORUZ

Haftanın iki gününü sahada ve özellikle gençlerle geçiren Yazıcı, Geleceğimizin teminatı gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz.

Vali Ersin Yazıcı, “Okuma alışkanlığı konusunda şehirde sistem oturdu. Haftada her okula 2 saat okuma saati yapma zorunluluğu getirdik. İlkokuldan Liste’ye kadar. Balıkesir’deki bütün okullarda bu uygulamamız devam ediyor” dedi. Valilikten edinilen bilgiye göre Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi’yle (BENGİ) gençlere dokunmaya çalışan Vali Yazıcı, “Sporda Yetenek 10’la Gelecek” projesiyle de dezavantajlı gurup diye tabir edilen alt gelir gurubu ailelerin çocuklarını spor ile buluşturuyor.

BENGİ PROJESİ GENÇLERİ GELECEĞE HAZIRLIYOR

Ersin Yazıcı “Her şeyin merkezi insandır. Bizde buradan yola çıkarak Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi diye adlandırdığımız BENGİ Projesi’nde çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizi donatılıp hayata hazırlamanın önemine inanıyorum. İkinci bir husus da gelişen teknolojiye çağa uygun olarak çocuklarımızı bu donanımla yetiştirmek. Bunları yapabilmek için bence bir kampanyaya ihtiyaç vardı. Biz geçen yıl Ayvalık’ta yaptığımız bir çalıştayda şehirde eğitim ile ilgili neler yapabiliriz? bunu tartıştık konuştuk. 4 ana başlıkta konuyu toparladık. 2016-2017 eğitimin yılının ikinci yarısından itibaren başlattık, yani 1,5 yıldır projeyi uyguluyoruz. Bu proje içinde akademik çalışmalardan, sanattan, spora, okul aile birliği gibi bütün ayakları düşündük”dedi.

TÜRKİYE 86. SIRADA YER ALIYOR

Yazıcı “BENGİ Projesi’nde ben iki ana konuya ağırlık veriyorum. Bunlardan bir tanesi kitap okuma alışkanlığıdır. Türkiye’nin kitap okuma alışkanlığındaki yeri maalesef çok kötü. Dolayısıyla bunu gidermek adına çalışmalarımıza başladık. 26 yıllık mülki amirim. Gittiğim her yerde bu konuda mutlak suretle bir şeyler yapmaya çalıştım. Bu konuda en büyük araştırmayı Birleşmiş Milletler yaptı. Bu araştırmaya göre 173 ülke arasında Japonya bir kişi yılda 25 kitapla birinci Türkiye 86. sırada yer aldı. 6 Türk yılda bir kitap okuyor. Bu bize yakışmıyor. Biz büyük hedefleri olan bir milletiz. Okuma alışkanlığı konusunda şehirde sistem oturdu. Haftada her okul 2 saat okuma saati yapma zorunluluğu getirdik. İlkokuldan Lise’ye kadar. Balıkesir’deki bütün okullarda bu uygulamamız devam ediyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu