GündemDünyadan HaberlerÖzel HaberlerTürkiye Gündemi

Gezegenin Kara Kutusu; Antarktika Belgeseli Balıkesir’de

Gezegenin Kara Kutusu; Antarktika Belgeseli Balıkesir’de

 

Balıkesir’de Gezegenin Karakutusu Antartika Belgesel Gösterimi ve Söyleşi programı, Salih Tozan Kültür Merkezinde 6 Haziran’da  gerçekleşecek.

 

BALIKESİR’DE GEZEGENİN KARA KUTUSU; ANTARKTİKA

Balıkesir’de ilk kez gerçekleşecek olan programa Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve İklim Çalışma Grubu ev sahipliği yapacak. Daha önceden , Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan “Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika Belgeseli”nin ilk gösterimi, Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilmişti. Bu defa Balıkesir’de düzenlenecek olan belgesel ve söyleşi programı yaklaşık 60 dakika sürecek. Saat 14.00’te başlayacak olan söyleşi halka açık olacak.

 

04 2

 

GENÇLİK MECLİSİ VE ÇALIŞMA GRUBU DESTEĞİYLE

Belgesele ve Söyleşiye, Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve İklim Çalışma grubunun desteğiyle yoğun katılım olacak. Gezegenin Karakutusu Antartika Belgesel Gösterimi ve Söyleşi programında katılımcılar şu şekilde;   Tübitak Kutup Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, Kutup Araştırmaları Enstitüsü Müdürü aynı zamanda Antartika Seferi Bilim Heyeti Başkanı, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Özsoy ve Belgesel Filminin Yönetmeni Burcu Camcıoğlu.

 

02 2

 

ANTARKTİKA BİLİMSEL SEFERLERİ

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE) tarafından şubat ayında Antarktika’ya bilimsel seferlerin 4’üncüsü gerçekleştirilmişti. Ağırlıklı olarak kadınlardan oluşan 24 Türk araştırmacı, yaklaşık bir ay kaldıkları kıtada, 15 bilimsel proje üzerinde çalıştı. Buzlarla kaplı geçit açıldı .Ekip liderliğini Prof. Dr. Ersan Başar’ın, koordinatörlüğünü Doç. Dr. Burcu Özsoy’un yaptığı seferde, Türk bilim insanları sefer sırasında Antarktika’da ölçülmüş en yüksek sıcaklığa (20.7°C) ve yüzyıllardır buzlarla kaplı olan bir geçidin tamamen eriyerek tarihte ilk kez açılmasına tanıklık etti.

Haber:Nursima Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu