Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEtkinlikGündemYaşam

Glamping Nedir?

Glamping, en parlak dönemini yaşamaktadır. Peki Glamping nedir? İşte detaylar..

 

En Gözde Tatil Trendi

Hem sağlığını korumak isteyenler hem de tatil yapmak isteyenler buraya. Gözlerinizi doğaya, dış mekan sporlarına ve kamp alanlarına çevirme vakti. İşte karşınızda en sevilen tatil trendi; glamping! Peki Glamping nedir?

Glamping nedir?

Kelime olarak İngilizcede “glamorous” ve “camping” kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir. Ayrıca göz alıcı kamp anlamında kullanılmaktadır. Fakat bu yeni trendin adında geçen “göz alıcı” kelimesi muhteşem bir doğa kastedilmemektedir. Beş yıldızlı otellerin konforunu aratmamaktadır. Bununla birlikte geniş ve ferah çadırların içinde, sınırsız hizmet ve lüks ile doğayı deneyimlemek anlamına gelmektedir. Brandalardan yapılan ve doğanın bakir güzelliğinin içinde konumlandırılan otel odaları, en üst seviyede mahremiyet ve bol bol doğadan oluşan bu tatil stili rahatlık ve doğal hayatı muhteşem bir dengede birleştirmektedir.

Dünyanın her yerinde oldukça gözde bir trend olan glamping, ormanların içinde ağaç evler, ovalarda yurtlar, kutuplarda iglolar, sahillerde kabinler veya çöllerde tipiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca doğa sporlarını ve açık alan aktivitelerini içeren bu tatil stili, trekking, safari, kayak, kano ve benzeri pek çok aktiviteyle bir paket halinde sunulmaktadır.

Neden glamping?

*Doğa dostudur.

Son yıllarda oldukça büyük endişe yaratan küresel ısınma ve bozulan ekolojik denge pek çok kişiyi çevreye ve kaynak kullanımına karşı duyarlı olmaya itmektedir. Sonuç olarak da hayat tarzında ve dolayısıyla tatil tarzında değişiklik yapmak isteyenlerin sayısı çoğalmaktadır. Genellikle sürdürülebilirlik konseptini benimsemiştir. Ayrıca doğa ile iç içe ve doğaya saygılı bir profil çizmektedir.

*Doğayla iç içedir.

Sabahları doğal bir ortamda uyanma kavramını rahatlıkla birleştirerek pek çok kişinin hayallerini gerçekleştirmektedir. Ayrıca el değmemiş bir doğaya uyanmak, sabah tertemiz oksijenin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyen şehirli insanlara bekledikleri fırsatı sunmaktadır.

*Bolca macera içerir.

Dağ tırmanışı, dağ bisikleti, rafting, kano, doğal hayat gözlemciliği, şarap tadımı gibi aktivitelerle renklendirilmektedir. Ayrıca bulunduğu bölgenin ve doğanın şartlarına uygun macera dolu deneyimler sunmaktadır.

Glamping Nedir?

Ülkemizde glamping yapmak mümkün müdür?

Doğasıyla uluslararası bir üne sahip olan ülkemiz glamping alanları konusunda yurtdışındaki örneklerden geri kalmamaktadır. Pek çok farklı konseptte olan bu lüks kamplardan en güzellerini sizler için listeledik. Listeye ulaşmak için “tıklayınız

 

Daha fazlası için tıklayınız.

 

Bu haberin derlemesinde livetobloom'un katkıları bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu