GündemTeknoloji

Google’ın yeni silahı Guetzli!

Google’ın Chrome için hazırladığı yeni görüntü işleme sistemi Guetzli, tarayıcı savaşlarını iyice kızıştıracak gibi gözüküyor. Peki bu Guetzli’yi bu kadar önemli kılan detay ne?

 

 

Fotoğraflar internet üzerinde her yerdeler. Girdiğimiz her sitede bir çok fotoğraf ile karşılaşıyoruz. Bizim gözümüze hoş gelen bu detaylar aslında tarayıcılarımızın hızına etki eden en büyük etkenlerden birisi.

 

Görünüşe göre Google, geliştirdiği yeni Teknolojisiyle bu durumu değiştirecek! Guetzli ismini verdiği yeni görüntü işleme teknolojisinin yetenekleri oldukça ilgi çekici.

 

Adını İsveç almancasından alan Guetzli, kurabiye anlamına geliyor. Ortalama olarak görüntülerin boyutlarını %30 oranında küçültmeyi başaran bir algoritmaya sahip olan Guetzli, bu sayede görüntülerin daha hızlı yüklenmesine doğrudan yardımcı oluyor.

 

Fotoğrafın mevcut formatında bir değişiklik yapmadan otomatik olarak boyutunu küçültebilen bu algoritmanın görüntü kalitesine de gözle görülür bir etkisi olmuyor.

 

Şimdilik ayrı bir araç olarak yayınlanan Guetzli‘nin Google Chrome‘a ne zaman entegre edileceği bilinmiyor olsa da bu algoritmanın tarayıcı savaşlarını oldukça kızıştıracağı aşikar.

 

shiftdelete.net

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu