Gündem

Korkaklar Zafer Anıtı Dikemez

 Japonya’yı tahtından indirecek olan bu köprü Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü unvanına sahip olacak.

 

 

 

Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli atıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te açılması planlanan Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli törenle atıldı.

 

“Ya Allah ya Bismillah… ” denilerek köprüye ilk harç atılmış oldu. Erdoğan, ”1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma töreni hayırlı olsun” dedi.

 

Temel atma töreni 15 Temmuz Marşı eşliğinde gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım, köprü ile ilgili olarak “Gelibolu’dan Lapseki’ye 3-4 dakikada varmış olacaksınız. Hayırlı olsun” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla düzenlenen törenler ile 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma törenine katılmak üzere Çanakkale’deydi.

 

 

“KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ”

Tarihi değiştiren zaferin anma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milleti, vatanı bayrağı ezanı istikbali ve istiklali söz konusu olduğunda gözü hiçbir şey görmez. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikilen bu milletin önünde kim durabilir. Hep ne diyoruz; korkaklar zafer anıtı dikemez” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim amacımız, tarihin akışını değiştiren ecdadımıza layık olabilmektir. Ülkemizde bir kesim her zaman olmuştur. Bunlar bir asır öncede kahraman askerlerimiz düşmana dünyayı dar ederken birileri bu savaşa ne gerek var diyordu. Fırsat bulsalar ülkenin anahtarını düşmana kendi elleri ile teslim ederlerdi.” dedi.

 

 

TARİH TÜPÜ  KÖPRÜNÜN TEMELİNE BAŞBAKAN BIRAKTI

Törende 1915 Çanakkale Köprüsü için özel olarak hazırlatılan “Tarih Tüpü” Başbakan Yıldırım tarafından köprünün temeline bırakıldı.

 

Tarih tüpünde, “2017 yılının 18 Mart Cumartesi günü  Recep Tayyip Erdoğan’ın TC Cumhurbaşkanı, Binali Yıldırım’ın TC Başbakanı, Ahmet Arslan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Orhan Tavlı’nın Çanakkale Valisi, Suat Hayri Aka’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı, İsmail Kartal’ın Karayolları Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde, Daelim-Limak-SK Eamp; C-Yapı Merkezi Türk-Kore Ortak Girişimi tarafından inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Projesi temel atma töreninde bu olayı belgelemek için hazırlanan iş bu belge geleneksel tarih tüpüne konularak, nirengi noktası betonunun içine yerleştirildi” denildi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu