Bedia UçakKöşe Yazıları

Güneş Kreminin Önemi ve Sahiller

Yazın sahil kenarında güneşlenenlerin vazgeçilmezi olan güneş kremleri vücudun nemlenmesi için önemli. Sadece nem değil aynı zamanda koruyucu bir kalkan göreviyle deri altına işleyip yaşlanmayı geciktiriyor. Balıkesir bu yaz sahilleriyle cıvıl cıvıl. Deniz ve kumun birebir canlandığı ve insan sesleriyle renklendiği bugünlerde  en sevdiğimiz yerler Ören sahilleri bu yaz…

 

Güneş Kreminin Önemi ve Sahiller… Güneş kremi kullanımı, cilt üzerinde koruyucu bir nem katmanı oluşturuyor. Ayrıca, bu katman, zararlı UV ışınlarına karşı âdeta bir bariyer görevi görür. Kullanım açısından oldukça basit olan koruyucu kremler yaz aylarının vazgeçilmez ürünleri arasında.

Cildiniz güneş ışınlarına maruz kaldığında belli bir süre sonra deri altında yaşlanma meydana gelir. Güneş kremlerinin içerisinde bulunan kolajen, elastin ve proteinler, zararlı ışınlar sebebiyle meydana gelen bu yaşlanmanın önüne geçer.

İlgili Makaleler

Güneş kreminin hem yüzünüz hem de cildiniz için birçok avantajı bulunur. Leke oluşumunu önlemesi, güneş kreminin cilde faydaları arasındadır. Böylece sağlıklı ve estetik açıdan güzel görünümlü bir tene sahip olabilirsiniz.

Cildinize ve yüzünüze sağladığı koruyuculukla güneş kremi, özellikle öğle vakitlerinde mutlaka kullanılması gereken bir üründür. Güneş kremi sürmenin faydaları, yaşam kalitenizin artmasına yardımcı olur. Bu nedenle doğru güneş kullanımı hakkında fikir sahibi olmanız önem arz eder.

Güneş kremi kullanımı, cildinizi zararlı UV ışınlarından koruyarak kansere yakalanma olasılığınızı azaltmaya yardımcı olur. Tercih edebileceğiniz yüz güneş kremi çeşitlerinin içerisinde besleyici ve onarıcı maddeler bulunur. Bu maddeler, cilt kanserine karşı vücudunuzun daha dirençli olmasını sağlar. Güneş kremi kullanımının cildinize sağladığı olumlu etki yalnızca bununla sınırlı değildir.

…Güneş Kreminin Önemi ve Sahiller..

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu