Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemTarifler

Günün Çorbası: Tavuklu Tel Şehriye

Günün Çorbası: Tavuklu Tel Şehriye Bugün yapacağımız çorba her hastalığa şifa olan şehriye çorbası olacak. Hem lezzetli hem de her zaman kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif.

 

Ttt

Günün Çorbası: Tavuklu Tel Şehriye

Haydi o zaman önce malzemelerimize göz atalım;

 

1- Su bardağının yarısı kadar tel şehriye

2- Zeytinyağı

3-Tavuk

4- Acı salça

5- 3 ya da 4 adet Domates

6-Su

7-Baharatlar

 

Tavuğumuzu Hazır Edelim

Öncelikle hazır tavuğumuz var ise parçalara ayırıp ince yapalım, hazır değil ise önce tenceremize alıp tavuğu haşlayacağız. Ardından tavuklarımız hazır olunca bir kapa alalım. Tavukların suyunu kullanarak çorbayı hazırlarsanız daha lezzetli olur. Ayrıca tavuk suyu israf olmamış olur.

 

4 12

Salçayı Kavurduktan Sonra Ekleyin

Çorbamız için tenceremize zeytinyağı ve acı salçamızı ekleyelim. Acı salça yerine domates salçası da kullanılabilir ancak ben tercih etmiyorum. Yine de sizler dilediğiniz gibi ekleme yapabilirsiniz. Salçamızı kavurduktan sonra şehriyeleri ekleyelim. Güzel bir kıvam aldıktan sonra domateslerimizi rendeleyelim. Rendelediğimiz domatesleri çorba tenceremize ekleyelim.

 

1 24

Çorbanın Kıvamı

Şimdi yapmamız gereken ise baharatları eklemek, tuz kekik nane ve çeşitli baharatlar kullanabilirsiniz. Ben tuz ve nane ekledim. Şimdi tencereye su ekleyelim ardından tavuklarımızı ekleyeceğiz. Eğer olur da çorbanın kıvamı gözünüze iyi gelmez ise biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Genelde Çorbaya Kattığım şeylerden birisini de bu tarifimde kullandım. Bir kaba 2 yumurta sarısı kırıp çırptım bir ya da 2 yemek kaşığı yoğurt ekledim. Bir de un ekledim. İyice karıştırdıktan sonra çorbama ekledim. Siz de çorbanıza bu şekilde ekleme yapmak isterseniz ayrıca yapabilirsiniz.

 

Çorbanın Pişme Süresi

Çorba yaklaşık olarak 10 dakika sürer ama benim hazırladığım çorba 20 dakika sürdü çok ateşin altını açmadım ve çorbanın kıvamına odaklandım.

 

Püf Nokta

Çorbanın nasıl bir renk almasını istiyorsanız malzemeyi o kadar koyulaştırırsınız. Yani salça kırmızı koyu renk verdiğinden koyu renk acı salça daha fazla ekleyebilirsiniz ancak çorba terbiyesinde rengi açılabilir.

Muhammed Can Akyürek tarifi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu