GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Uzmanından Yanıt: EYT Aylıkları Hakkında Merak Edilenlere Yanıt

Uzmanından Yanıt: EYT Aylıkları Hakkında Merak Edilenlere Yanıt . Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, EYT aylıkları hakkında merak edilenleri yanıtladı.

 

Uzmanından Yanıt: EYT Aylıkları Hakkında Merak Edilenlere Yanıt

3 9

İsa Karakaş ‘’ 3 Mart ve 31 Mart Farkı’’

Başvuruların başladığı 3 Marttan, 31 Mart tarihleri arasında başvuran EYT’lilerin ödemelerini nasıl alacaklarını açıkladı. Karakaş, “Öncelikle altını çizelim; EYT’yi kapsayan kanunun ilk yürürlüğe girdiği gün olan 3 Martta dilekçesini verenle 31 Martta veren arasında hiçbir fark yok’’dedi.

 

N 5

Ramazan Bayramı İkramiyesi Alacaklar

‘‘Bu tarihler arasında başvuranlar Nisan ayının emeklilik maaşını ve Ramazan Bayramı ikramiyesini almaya hak kazanıyorlar” diye konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasının ardından gözler, ilk maaşların yatacağı tarihe çevrilmişti.

Ayrıca Düzenleme çerçevesinde 2 milyonu aşkın kişi emeklilik hakkı kazandı ve yaklaşık 1 milyon 500 bini aşkın başvurudan 250 binden fazlasının işlemi tamamlandı.

Emeklilik başvurusunu mart ayı içinde yapanlar için ise birikmiş tutar ödemesi yapılmaya başlandı.

Dahası Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, ödeme işlemleri hakkında merak edilenleri İHA muhabirine anlattı.

 

Birikmiş Aylık Nedir

Birikmiş aylıkların ne olduğu ve neye göre bu ödemenin alındığı hakkında kamuoyunda pek çok kirli bilginin olduğunu söyleyen Karakaş, “Mart ayında başvurduğunuz için Nisan ayından itibaren ödeme gününe kadar olan süre ile ilgili SGK literatüründe buna birikmiş aylık diyoruz.

Şu anda EYT’lilerin hesabına yatan da birikmiş aylık. Birikmiş aylıklarının ardından emeklilik işlemi tamamlanan ve SSK kapsamında olanlar 14 Nisandan itibaren eksiksiz maaşlarını alacaklar. Ayrıca 2 bin lira olan bayram ikramiyesi de hesaplarına aylıklarıyla beraber yatmış olacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Karakaş, e-Devlet üzerinden başvuru yapan EYT’lilerin emin olamadıkları için SGK merkezinden başvurduğunu belirtti. Bu sebeple ortaya çıkan başvuru sayılarının yüzde 100 gerçeği yansıtmayabileceğini de sözlerine ekledi.

Karakaş, eylül ayını bulmadan, ağustos ayı içerisinde tüm başvuruların sonuçlanabileceğini ekledi.

Daha fazla gündem haber için tıklayınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu