Köşe Yazıları

GÜZELLİĞİ ÖNE ÇIKAR KÖTÜLÜĞÜ ÖRT

Kimler iyiliği yayarak kötülüğü bertaraf ediyor?. Komşusu hakkında olumsuz bir şey duyduğunda bunu başkalarına da anlatmayı tercih ediyor, yada komşum iyidir diyerek üzerini kapatıyor? Bırakın komşuyu günümüzde kendi içimizde bile günlük hayatın karmaşasında yaşadığımız olumsuzluklar üzerine farkında olarak yada olmayarak sözcüklerden kötü cümleler kurmuyor muyuz? O halde kurduğumuzda ne oluyor kurmadığımızda yaşama nasıl şans tanınıyor ve güzellikleri de peşimize takıyoruz bugün ki paylaşacağım hikayede buna dair söylemleri okuyacaksınız.
Bir bilgenin öğrencileri bir gün sormuşlar:
“İnsanlar neden kötü alışkanlıkları daha kolay ve iyi alışkanlıkları daha zor edinirler? Neden iyi alışkanlıklarını uzun süre muhafaza “edemiyorlar?
Yaşlı bilge:
“Peki ben size şöyle bir soru sorayım: Eğer iyi tohumu güneşte bırakırsak ve kötü, çürümüş tohumu toprağa gömersek ne olur sizce?” demiş.
“İyi tohum kuruyacak güneşte, kötü tohum ise hastalıklı filizler verecek ve sağlıklı bir meyve oluşmayacak” diye cevaplamış öğrenciler.
Bilge devam etmiş:
“İnsanlar da bu şekilde davranır: İyilikleri ruhlarında saklayıp filizlerini büyütmektense açığa çıkarıp kayıp ediyorlar. Diğer yandan da günahlarını ve kötü taraflarını başkalarından saklamak için içlerinde gizliyorlar. Onlar orada büyüyüp insanı kalbinden yok ediyorlar… Ancak siz, bilge olun…”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu