GündemTürkiye Gündemi

Haber-Sen’den PTT Genel Müdürlüğüne Çağrı

Haber-Sen, 06 Şubat 2023 tarihindeki depremin ardından 10 ilde yaşanan büyük yıkım sonrasında, PTT Genel Müdürlüğü tarafından hasarlı olan PTT binalarına karşı tedbir alınmadığını söyledi. 

Haber-Sen’den PTT Genel Müdürlüğüne Çağrı

Haber Senden Ptt Genel Mudurlugune Cagri 1

“PTT binalarının güvenli olmadığını belirten yazılara cevap verilmedi”

Haber-Sen PTT Genel Müdürlüğü’ne yazılan yazılara cevap verilmediğini ileterek, “Bilindiği üzere, depremin etkisiyle büyük yıkımlar yaşandığı ve on binlerce can kaybı yaşandığı 10 ilimizde, PTT Genel Müdürlüğü tarafından alınan herhangi bir önlem bulunmamaktadır. Defalarca yapılan uyarılara rağmen, PTT binalarının güvenli olmadığını belirten yazılara cevap verilmemiş, can güvenliği hiçe sayılmıştır.” dedi.

“Çürük raporu verilmiş binalarda zor şartlarda çalışmaya devam”

PTT personellerinin zor şartlar altında çalıştığını söyleyen Haber-Sen, “Özellikle Dersim’de hizmet verilen binanın durumu, bu sorunun vahametini gözler önüne sermektedir. Güçlendirme projesine dair alınan ret kararı, PTT Genel Müdürlüğü’nün duyarsızlığını göstermektedir. Ancak, bu sorun sadece Dersim ile sınırlı değil; birçok ilimizde PTT personeli, çürük raporu verilmiş binalarda zor şartlarda çalışmaya devam etmektedir.” dedi.

“Can güvenliği riskini artırmaktan başka bir şey değil”

Haber-Sen,  PTT personellerinin çürük binalarda çalıştığını söyleyerek, “PTT Genel Müdürlüğü’nün verdiği ivedi boşaltma kararı sonrasında, onayın beş ay sonra gelmesi, can güvenliği riskini artırmaktan başka bir şey değildir. PTT Emekçileri, çürük binalarda, konteynerlerde, güvensiz ortamlarda hizmet vermek durumunda kalmıştır.” Şeklinde devam etti.

‘Harekete Geçin’ Çağırısı

“Buradan bir kez daha sesleniyoruz “diyen Haber-Sen “Hizmet üretirken ölmek istemiyoruz!” PTT Yönetimi, derhal bu çürük binalarda hizmet üretimini durdurmalı ve yeni, güvenli binalarda emekçilere çalışma alanı yaratmalıdır. Ölümle burun buruna çalışmak, ne emekçilere ne de hizmet alan vatandaşlara hakkaniyetli bir durum değildir.” dedi.

“Deprem Değil İhmal Öldürür” gerçeğini hatırlatan Haber-Sen, PTT Genel Müdürlüğü’nü bir an önce harekete geçmeye, alınması gereken önlemleri acilen uygulamaya koymaya çağırdı.

Haber Merkezi

TMMOB “6 Şubat Depremi Yargı Süreci”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu