Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Bal Üretimine Yeni Proje

Balıkesir, Türkiye'nin bal üretimiyle adından söz ettiren illeri arasında yer alıyor. Bu ünü daha da artırmak amacıyla Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Bigadiç İlçesi Esenli Mahallesinde 261 dekarlık yeni bir Bal Ormanı tesisi gerçekleştiriyor.

Balıkesir’de Bal Üretimine Yeni Proje

Balikesirde Bal Uretimine Yeni Proje 1

22 Bin 270 Fidan Dikilecek

Tamamlandığında 1 Milyon Lira’ya mal olacak olan Esenli Bal Ormanı, Balıkesir’in bal üretimini daha da yukarılara taşımayı hedefliyor. Bu proje ile yörede ve il genelinde bal üretimi yapan çiftçilere yeni bir alan kazandırılacak. Esenli Bal Ormanı’nda toplamda 22.270 fidan dikilecek. Bu fidanlar arasında 8.000 Zufa Otu, 7.000 Lavanta, 2.000 Kekik, 2.000 Erguvan, 1.000 Yalancı Akasya, 1.000 Fıstık Çamı, 500 Mahlep, 500 İğde, 150 Ceviz, 80 Badem ve 40 Mavi Servi Fidanı yer alıyor. Ayrıca, arıcıların kovan koyma ve bal üretim işlerini kolaylaştırmak amacıyla Esenli Bal Ormanı içerisinde muhtelif yerlere 2.800 kovan kapasiteli 7 adet arılık, arı sağım çadırı, arılar için su havuzu ve 1 adet çeşme yapılacak.

Balikesirde Bal Uretimine Yeni Proje 2

Hedef Balıkesir’in Bal Üretimini Arttırmak

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, yaptığı açıklamada, “Esenli Bal Ormanı projemizle hem çiftçilerimize yeni bir üretim alanı kazandırmayı hedefliyoruz hem de bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu anlamlı projenin tamamlanmasıyla Balıkesir’in bal üretimindeki başarısını daha da artırmayı planlıyoruz” dedi.

Balikesirde Bal Uretimine Yeni Proje 3

Haber: Elif Şahin

Kazdağı Bal Ormanı İçin Yeni Adımlar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu