GündemSiyasetTürkiye Gündemi

HALKA ÜSTTEN BAKMAK YOK!

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şırnak Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen siyaset akademisinde konuştu.

Fakıbaba, eskiden bölgeye işe yaramayan bürokratların gönderildiğini belirterek, “Bu tabii devletle halk arasındaki o iletişimi bozmaya başladı. Bazen eleştiriler olduğu zaman ben vatandaşa hak veriyordum. Biz devlet olarak öyle halktan uzaklaştık, üstten baktık, öyle küçümsedik ki, halk da bu sefer bizden yüz çevirdi. Bu yalan değil, bu bir özeleştiridir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şırnak’ta ilk olarak Şehit Mehmet Esin Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Fakıbaba, burada düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada herkesin çok çalışması gerektiğini belirten Fakıbaba, “Hele Şırnak ve Cizre’deki kurşun izlerini gördükten sonra çok çalışmamız lazım. Ben o kurşun izlerini gördüğümde Şanlıurfa’yı hatırladım. İngilizlerin, Fransızların 1920’de Antep, Maraş, Urfa’yı güya ele geçirmeyi amaçladıklarında, o binalardaki kurşun izlerini hatırladım ve hala her geçtiğimizde hatıra olarak görürüz. Burada da ben bunu gördüm ve hatırladım. O kurşun izlerini gördüğümüzde ‘Sebep neydi, ne vardı, ne olmuştu, neyimizi paylaşamıyorduk?’ diyorduk.

Şırnak öyle güzel bir yer ki; Kürdü, Türkü, Arabı, Lazı, Çerkezi burada kardeşçe yaşayamaz mı? Şırnak’taki bu zenginlik hepimize yetmez mi? Niye bencil gibi davranıyoruz? Ama Allah’a çok şükür ki çok güzel şeylere imza attık ve atmaya devam edeceğiz”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu