GündemTürkiye Gündemi

13. Uluslararası Yem Kongresi

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (Türkiyem-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Karakuş, bu yıl yem üretiminde yüzde 8’lik artış beklediklerini belirterek, “Bir iki yıl sonra yem üretiminde Avrupa’da birinci olacağız.” dedi.

Karakuş, Birlik tarafından Antalya’da düzenlenen 13. Uluslararası Yem Kongresi ve Sergisinde (TUYEM) yaptığı konuşmada, yem üretiminin her geçen gün arttığını söyledi.Bu yıl yem üretiminde yüzde 8’lik artış beklendiğini dile getiren Karakuş, “Bir iki yıl sonra yem üretiminde Avrupa’da birinci olacağız. Uzun yıllar yem sektörü yüksek miktarda üretim artışlarıyla Türkiye’nin katma değerine destek sağlayacak ve bu misyonunu layıkıyla yerine getirecek.” ifadelerini kullandı.

Karakuş, “Köyden kente göçle birlikte azalan ekim alanlarında birim alandan maksimum verim elde edebilmek için modern tarım teknikleri kullanmayı amaçlıyoruz. İkinci olarak bizim henüz uzağında durduğumuz biyoteknolojiyi hayata geçirmemiz lazım.Biyogüvenlikle ilgili yasal düzenlemelerde Avrupa Birliği’ne tam uyumlu hale getirmemiz gereken maddelerimiz var. Bu yaptığımızda tüm sektörümüz rahatlayacak ve önüne bakacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu