Gündem

‘’HANGİ ÇILGIN BANA ZİNCİR VURACAKMIŞ ŞAŞARIM’’

Vali Ersin Yazıcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Yazıcı yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin çok zor şartlarda kurulduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, “Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde aziz milletimizin, inançla yürüttüğü Kurtuluş Savaşının sonucunda vatan aşkı, egemenlik ve bağımsızlık hasretiyle kurduğu en büyük emanetimizdir. Bu süreçte aziz milletimiz, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle şanlı bir mücadele verdi. Mehmet Akif’in o veciz dizelerindeki gibi yüce milletimiz hep bir ağızdan ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek, vatanını korumayı ve kurtarmayı bildi.”dedi.

95 YILDA ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATILDI

Cumhuriyet’in Türkiye’yi çağdaş dünyaya ve geleceğe bağlayan en güçlü halka olduğunu belirten Vali Yazıcı, “Cumhuriyetimiz, bugünkü modern ve demokratik değerlere dayanan güçlü devlet ve toplumsal yapımızın temelindeki en önemli harçtır. Ülkemizin dünya devletleri arasında günümüzde edindiği saygın ve güçlü konumun, 95 yıllık Cumhuriyetimizin başarılarının bir ürünü olduğu kuşkusuzdur. Ülkemizin Cumhuriyet’in ilanı ile gelen kazanımlarını her geçen gün daha da ilerletmesini gururla izliyoruz. Cumhuriyetimiz, arkada bıraktığı 95 yılda çok büyük başarılara imza atmıştır.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu