SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Hasta Olmayı Kendimiz Seçiyoruz

İnsanlara rehberlik yapan birçok kitabın yazarı olan Fayda Rehberi Ünal Güner, hastalıklar hakkında konuştu. Hasta olmayı kendimiz seçiyoruz...

Hasta Olmayı Kendimiz Seçiyoruz

İnsanlar genel olarak hasta olmaktan korkarlar. Ufak geçici hastalıklar bile hayat kalitemizi düşürür. Bir yandan da korktuğumuz her şey bizi bulur.

İnsanlara rehberlik yapan birçok kitabın yazarı olan Fayda Rehberi Ünal Güner,  Her hastalığın zihinsel bir nedeni olduğunu söylüyor ve kendi kendimizi hasta etmeye izin vererek hasta olduğumuzu belirtiyor.

Hasta Olmayı Kendimiz Seçiyoruz

Bir şeyin zıttı diğer tarafı çeker…

Güner ,”Öncelikle anne-baba modellerini seyrediyoruz. Annemiz ne yapıyordu? Hasta olunca mı ilgi çekiyordu? Kardeşimiz üşütüp hastalandığında anne-babamız onunla daha mı fazla ilgileniyordu?  İnsanlar ifadelerinde “hasta olmaktan çok korkuyorum” diyorsa bilin ki şuuraltı metni ona aslında “ben hasta olmak istiyorum” diyordur. Hasta olma korkularımızın bizi hasta etmesi muhtemeldir.

Bilin ki bir şeyin zıttı diğer tarafı çeker. Korkunuz korktuğunuzu size çekebilir. Bu korkuların her birini farkındalık ve şuurla dönüştürebiliriz. Çünkü sağlıklı olmaya da hasta olmaya da kararı biz veririz. Biz derken sadece zihnimiz değil şuuraltı ve kadersel tüm potansiyelimizle buna izin verir, onaylarız. Onay mercii insanın kendisidir.” diyor.

Hasta Olmayı Kendimiz Seçiyoruz

Sağlıklı olmayı istemeliyiz

Güner, “Öncelikle sağlıklı olmayı siz istemelisiniz, kendi kendinize bunun farkına vararak ben sağlıklı olayım haline geçmemiz çok önemli. Hastalıktan fayda ve kâr sağlama şuuraltı kabullerini bulup temizleyerek bunları dönüştürmemiz çok önemlidir. Kendimizle, hayatla yaptığımız çeşitli anlaşmalar vardır ve bunların çoğu sözle yapılmıştır.

Sözle yaptığımız sağlık anlaşmalarını farkederek önce bunları iptal edelim. Çünkü sağlıklı olmaya da hasta olmaya da kararı biz veririz. Biz derken sadece zihnimiz değil şuuraltı ve kadersel tüm potansiyelimizle buna izin verir, onaylarız. Onay mercii insanın kendisidir.” dedi.

 

Haber Merkezi

Peki 17 doktorun koyamadığı teşhisi yapay zekanın koyduğunu biliyor muydunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu