Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Hattat İbrahim Şengül Kelime-i Tevhid Sergisini Tanıttı

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını sanatseverlere açan Kelime-i Tevhid Sergisi’nde sorularımızı yanıtlayan Hattat İbrahim Şengül, sergide 13 farklı eserin olduğunu söyledi. Şengül, herkesin hattat olabileceğini, fakat iyi bir hattat olmak için birçok özelliği taşımak gerektiğini anlattı.

 

Kelime-i Tevhid temalı olan eserlerin Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde beğeniye sunulduğunu söyleyen Hattat İbrahim Şengül, sergi hakkında şu bilgileri verdi; “Burada 13 adet farklı eser görüyoruz. 12 hattatımız tarafından ele alındı. Kapak yazımızla beraber 13 tane orijinal hat levhası var. Hepsi birbirinden farklı yazı çeşitleriyle, farklı renkler ve üsluplar kullanılarak yapıldı”.

Hocalarımız kendi özgün çalışmalarını yansıttığı ibareler var. İbareler daha önce hiç yazılmamış olan ibareler. Kelime-i Tevhid günümüze kadar çokça yazılmıştır, ama bu şekilde ve tasarımda yazılmadı. Hocalarımız da ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyarak bu şekilde sergimizi gerçekleştiriyoruz. Aslında bu sergilerimizin bir güzel yanı da sergide olan hattatlarımız kendilerini ne kadar çok dışarıya çıkarabilir, ne kadar farklı özgün tasarımlar yapılabilir onları görmekteler.”

Haber: Mustafa Sülün

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu