GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Hava Kirliliği Ölçüldü, Balıkesir Bakın Nasıl Çıktı?

Hava Kirliliği Ölçüldü, Balıkesir Bakın Nasıl Çıktı?

 

Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi Endeksi’ne göre Marmara Bölgesi’nin en kirli havasının Bursa olduğu kayıtlara geçti. Dünyanın Hava Kirliliği Gerçek Zamanlı Hava Kalitesi Endeksi belli oldu.

 

Balıkesir ‘Sağlıksız’ Seçildi

Buna göre Marmara Bölgesi’nde Bursa 213 puanla ‘Çok sağlıksız’ kategorisinde ilk sırada oldu. Balıkesir 157 ile ‘Sağlıksız’, Tekirdağ 97 ile ‘Orta’ Edirne ise 96 puanla ‘Orta’ kategorilerinde yer aldı. Bursa’nın ilçelerinde ise Gürsu, Kestel, Osmangazi, Yıldırım’da 213 ile ‘Çok Sağlıksız’ ölçülen hava değerleri, Nilüfer’de 182 ile ‘Sağlıksız’ oldu.

 

Hava Kirliliği Nedir? Nasıl Oluşur…

Hava kirliliği, canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerinde miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır. Bir başka deyişle hava kirliliği; havada katı, sıvı ve gaz şeklindeki yabancı maddelerin insan sağlığına, canlı hayatına ve ekolojik dengeye zarar verecek miktar, yoğunluk ve uzun sürede atmosferde bulunmasıdır. İnsanların çeşitli faaliyetleri sonucu meydana gelen üretim ve tüketim aktiviteleri sırasında ortaya çıkan atıklarla hava tabakası kirlenerek, yeryüzündeki canlı hayatını olumsuz yönde etkilemektedir.

 

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu