Gündemİlçe Haberleri

Havran İçin El Ele Verdik

Havran İçin El Ele Verdik

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy Havranda yapılan yatırımlara değindi ve vatandaşların geçmişte ilçede yaşadığı sorun ve sıkıntıları çözüme kavuşturduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi’nin de katkısı ile özellikle altyapı noktasında destek gördüklerini ifade eden Başkan Ersoy, Havranda kültürel, tarihi, yaşamsal ve görsel hizmet anlamında her işi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ve çoğu yatırımı da gerçekleştirerek sorunları çözüme ulaştırdıklarını dile getirdi.

“HAVRANLILARLA BİRLİKTE ÇALIŞTIK

“Cadde ve sokakları biz Havranlılarla birlikte kullandık. Onlar çamura basıyorsa bende çamura basıyordum. Çalışmalar sırasında çözüm için birlikte bir çalışma gayreti oldu. Havranımız için çalıştık ve güzel hizmetler kazandırdık tabi ki. Yeni bir Belediye binası, ilçe Devlet Hastanesi, Okul binaları vb yatırımlar Havranımıza yapılan kazanım ve yatırımlar voldu. Önceliğimiz tabi ki acil olması gereken hizmetlerdi onları öne çektik ve daha sonra yatırıma odaklı ne yapılabilir denilerek ihtiyaç görülen ve Havanımızın, isteği doğrultusunda yapılan işlerimiz oldu” şeklinde konuştu.

AKILLI DEPO İNŞAASI TAMAMLANDI

“Arıtmasız bir ilçe olmanın zorluğunu  yaşadık,  aspes borularının ve içme sularının borularının yan yana durduğunu Belediyemizin çalışmaları sırasında gördük ve bunlara çare ürettik. Yağmur suyu hatlarımızı yeniledik, arıtma işini gerçekleştirdik. Tamaşalık’ta 2bin tonluk akıllı depo inşaatını tamamladık. Hem ilçe Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi olarak bu işleri biz yaptık. Büyükşehir olmasaydı zordu tabi ki bu işleri yapabilmek.

Bundan sonra doğalgaz müjdesi geldi Cumhurbaşkanımızdan Körfeze Doğalgaz” diye. Halkımıza bu hizmeti sunmakta velinimet oldu bizim için ve yüzde 50 evlere verildi hala verilmeye devam ediyor.2021’de ilçemizde doğalgaz çalışmasını yüzde 85 civarına çıkarmış olacağız. Bu işlemler yapılırken kazı yapılarak yapılıyor tabi ki ancak bir rahatlığa giderken birtakım sıkıntıları da görmek gerekiyor. İlçe Belediyesi olarak çalışmalar sırasında yaşanan sorun olursa zaten biz hemen belediye olarak üstyapı giderlerini karşılıyoruz.”

SORUNLAR ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

“Enerji nakil hatları çalışma sırasında yer altına alınıyor. Sokak sağlıklaştırma çalışmaları sırasında yer altına alınan enerji hatları var. Mobil güvenlik konusu da ilçemiz için bir sıkıntıydı hep geçmişte bu süreç içinde biz ilçemize yaklaşık 54 kamera ile ilçemizi güvenlik kaydı altına aldık. Havranlı hemşehrilerimin iyi niyeti ve sabrı olmasa bu işleri yaparken bizde zorlardık ancak Havranlı hemşehrilerimle birlikte yaptık biz bu işleri onlara da teşekkür ediyorum yapılan işler sırasında gösterdikleri sabır için ve destek için.”

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA PROJELERİ

Havran Belediyesi olarak bir cadde bir sokak 3 konak projemiz vardı. Bu projemizde yüzde 50’lik bir aşamadayız.35 Binamızda sokak sağlıklaştırması kapsamında tamamladık. Hamambaşına kadar olan tüm evlerde toplam 85 binada çalışma olacak bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz. Öte yandan Hocazade Konağı, Terzizade Konağımız var. Terzizade Konağımızda restorasyon var. Halk müzesi olarak açmayı istiyoruz burayı. Kocaseyit Müzesini Seyit Onbaşı’nın köyüne açtık.

Havranımız da 3 müze olmuş olacak. Birde sanayi müzesi çok önemli bir konu bu noktada bir fabrikamız var orayıda sanayi müzesi olarak kazanım sağlanırsa gayet güzel olacak. “

KALICI HİZMETLERLE ÖZLENEN HAVRAN’A YAKIŞAN HZİMETLER

“İki yıl içerisinde yapacağımız kalıcı hizmetlerle vatandaşımızı rahata kavuşturan projeli hizmetlerin devamı gelecek tabi ki. Özlenen ve istenen şehir formuna kavuşacak Havran. Havran da işimizi severek yapıyoruz. Vatandaşımız istemiş bizde gayretle yapmışızdır. Öte yandan bir hizmet daha oda, Belediyemizin girişimleri sonucu DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık bir yıldır 9 kilometre Havran sınırları içerisinde kalan dere yatağı temizliği tamamlandı.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından ilçe kanalizasyon arıtma tesisi faaliyete geçirildi. Havran Çayında bir inceleme yaptık ve yüzde 90 oranında başarı var burada.”

“KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETMİŞ OLACAĞIZ”

“Eski Belediye Binamızı Millet Kıraathanesi yapmayı planlıyoruz yine millet bahçemizde olacak. Havran da bir otel ihtiyacı var onu da butik otel düşüncesi ile tamamlayacağız. GES Projesi yaptık Şubat ayında teslimini alacağız. Kendi enerjimizi kendimiz yapacağız. Kocadağ köyü üzerindeki alanda yerimiz. İlçemize Gençlik Merkezi, Bilim Merkezi kazandırma planlarımız var şehir merkezinde.

Yine halı saha kazandıracağız. 72 kriteri taşıyan Havran sakin şehirle ilgilide 12 maddeyi Büyükşehir Belediyesi ile protokol altına alındı. Daha pekçok çalışma işler halde bir bir yerine gelecek”

Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu