Balıkesir Son Dakika HaberleriGündemİlçe Haberleri

Havran’ın Narlarında Hasat Dönemi Başladı!

Balıkesir Kazdağları'nın doğal havası ve Madra Dağları'nın verimli suyu ile Havran Ovası'nda yetişen narlar, lezzetleriyle ilgi topluyor.

Havran’ın Narlarında Hasat Dönemi Başladı!

Havran ilçesinde üretilen narlar lezzetleriyle büyük ilgi topluyor.

Balıkesir’in bereketli toprakları, Kazdağları’nın doğal havası, Madra Dağları’nın verimli suyu ile birleştiği Havran ilçesi, coğrafi işaretli Havran Siyah İnciri ve Havran Mandalinasına ev sahipliği yapıyor. İlçe bir yandan da Kuzey Ege’nin en büyük zeytin üretim merkezlerinden biri olarak nitelendiriliyor.

Bereketli toprakları ile Havran’da

Hasat başladı. Ortalama 500 dekarlık bir alanda yapılan nar hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Rengi, iriliği ve lezzeti ile dikkatleri üzerinde toplayan Havran Narı günlük olarak toplanıp İstanbul, Trakya, Bursa ve İzmir’e satış gerçekleşiyor.

Havran'In Narlarında Hasat Dönemi Başladı!

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Havran Narının pazarlarda büyük bir rağbet gördüğünü ifade ederken “Havran Nar’ı, Havran’ın topraklarında yetişen bir tarımsal ürünümüz. Narımız sulak ortamlarda, kaliteli topraklarda yetiştiği için deve dişi nar çeşidiyle pazarlarda çok rağbet gören bir nar. Şu anda hasat zamanı. Hasadımız devam etmektedir. Ovamızda, meyve bahçelerimizde ve sulak olan tüm kırsal mahallelerimizde nar yetiştiriciliği vardır” dedi.

Ayrıca Havran Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Emre Çakan ise, ilçede yaklaşık 21 bin civarında nar ağacı olduğunu belirterek; “Nar, bölgemizde üretilen meyve gruplarının içerisinde olmazsa olmazlardan. Yaklaşık 3, 4 çeşidimiz ile Hicaz, Kuzu Dişi, Deve Dişi ve Kara Nar denilen isimleri ile birlikte ürünlerimiz hasat sezonunda şu anda. İlçemizde tahmini olarak kapalı bahçe şeklinde 182 dekar civarında, bunun haricinde yine bizim bölge halkımız bahçe kenarlarını nar olarak değerlendirdiğinden bu 500 dekarlara kadar çıkabiliyor. 21 bin civarında da toplam ağaç varlığımız var” dedi.

Havran'In Narlarında Hasat Dönemi Başladı!

 

Kaynak: Haber Merkezi

 

Balıkesir’in Kasım Ayı Hasadı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu