İlçe HaberleriGündem

Haydi İşaret Dili Kursuna

HAYDİ İŞARET DİLİ KURSUNA

 

Kepsut Halk Eğitim Merkezi vatandaşlara ve gençlere İşaret Dili Kursu düzenleniyor. İşaret dili kursu hafta da 3 gün olacak.
Kepsut Halk Eğitim Merkezi tarafından vatandaşlara ve gençlere İşaret Dili Kursu düzenleniyor. İşaret dili kursu hafta da 3 gün olacak. Bu kurs ile gençlere istihdam da bir adım öne geçme fırsatı sağlanıyor. Özellikle gençlere çağrıda bulunan Kepsut Halk Eğitim merkezinde işaret kursuna başvurular 7 Ocakta başladı. Halk Eğitim Merkezi’ yazılı yaptığı açıklamada , İşaret Dili Kursu’nun  Son başvuru tarihi 20 Ocak olarak belirlendi. Başvuru yapmak isteyenlerin Kepsut HEM( Halk Eğitim Merkezi)’ne müracaatta bulunması istendi.

 

Nehir Yıldırım

 

İşaret Dil Kursu Nedir?

Türk İşaret Dili (TİD) kursu, işaret dilini aktif bir şekilde kullanabilen ve işitme engellilerle iletişim kurabilen bireylerin yetiştirildiği bir eğitim programıdır. İşaret dili bilen kişilerin sayısı artmasıyla birlikte işaret dili bilen çalışanlara ihtiyaç da artmaktadır. Kamu sektöründe ve özel sektörde işe alımlarda bazı kriterler arasında “işaret dilini bilen” ibarelerine rastlanmaktadır .Bu nedenden dolayı istihdamda bir adım öne geçilmesi için işaret dili kursu önemlidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu