GündemEkonomiÖzel Haberler

“HAYVANCILIK DESTEK BEKLİYOR”

Köse Et İşletmesi sahibi Hüseyin Köse, et fiyatları ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Köse, ithal hayvanlarda önlem alınıp üreticinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.


Tarım ve hayvancılığın başkenti olan Balıkesir’de Köse Et İşletmecisi Hüseyin Köse, hayvancılığın önemine değindi. Hayvancılıkta desteklemeler yapılırken üreticilerin de nefes alması gerektiğini söyleyen Hüseyin Köse, “Türkiye’nin %70’i ithal hayvan kullanıyor” dedi.

“TOPTAN KESİM İŞİ YAPIYORUZ”

Toptan kesim işi yaptıklarını söyleyen Köse Et İşletmecisi Hüseyin Köse, “Ben Bigadiç’in Işıklar köyünde doğdum ve büyüdüm. Askerden sonra bu işlere atıldım. Hayvancılık ile uğraşıyorduk. Daha sonrasında kesim işine girdik. Şu an toptan kesim işi yapıyoruz. Bundan sonra üretim işine de gireceğiz. Balıkesir’de hayvancılık noktasında üretimi arttırmayı hedefliyoruz. Balıkesir’de tarım ve hayvancılığın daha da gelişmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN %70’İ İTHAL HAYVAN KULLANIYOR”

Türkiye’de ithal hayvana talebin arttığını söyleyen Hüseyin Köse, “Türkiye’nin %70’i ithal hayvan kullanıyor. Yurtdışından da besilik hayvan geliyor. Türkiye’de beslenip 6-7 a sonra da bizim gibi kombinalara kesime geliyor” ifadelerini kullandı.

“PİYASADA CİDDİ BİR DARALMA VAR”

Piyasalarda ciddi bir daralma olduğunu söyleyen Hüseyin Köse, “Hayvancılık konusunda şu anda piyasada ciddi bir daralma var. Yani üreticide dayanma gücü kalmadı. Süt fiyatları çok düşük. Bunun yanı sıra yem fiyatları yüksek. Et fiyatları da gün geçtikçe düşüyor. Üretici de bu konuda ciddi şekilde zarar ediyor” şeklinde konuştu.

“KIRMIZI ETLERDE ARTIŞ BEKLİYORUZ”

Kırmızı et kesimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Köse Et Sahibi Hüseyin Köse, “Kırmızı etlerde ciddi bir artış bekliyoruz. Bugün 32, 33 liraya kesiyoruz ama gerçek değeri 35,36 lira arasında değişiyor. Eti üreticiden aldığımız fiyatı 35,36 lira oluyor. Bunun bir de maliyeti de var. Üretici ancak kendisini kurtarır. Şu an hayvancılık da tekelleşiyor. Köylünün elinden çıkıyor. 5-10 Hayvan bakan insanlar bu işin içinden çıkamıyorlar. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu