Gündem

HEKİMLER TALEP EDİYOR!

Balıkesir Tabip Odası, 14 Mart Programının 27 Şubat-5 Mart 2017 tarihleri arasındaki bölümünde, “Çalışırken ve Emeklilikte Emeğimizin Karşılığı İnsanca Ücret” başlığı altında, iş güvencesi ve özlük hakları taleplerini gündeme taşıdı.

 

Tabip Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Hekim, emekli hekim ücretleri” ile ilgili önerilerimizin hayata geçmesi, “Fiili Hizmet Zammı Yasa Tasarısı” önerimizin yasalaşması için mücadele ediyoruz.’ denildi. Uygulanan sağlık politikaları, kamu alanı da dâhil olmak üzere hekimlerin iş güvencelerini ortadan kaldırmıştır. İş güvencesi olmayan bir hekim, özgür olamaz ve hekimliğini icra ederken kendini baskı altında hisseder.’ denildi.

 

ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLIKLI OLMALI

‘Sağlık Bakanlığı’ndan talebimiz, haftalık çalışma süresinin, fazla mesailer ve nöbetler de içinde olmak üzere 48 saati aşmaması; asistan hekimler için, nöbetler sırasında eğitim alma durumları da gözetilerek haftalık çalışma saatinin en fazla 56 saat olmasıdır. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile birlikte hekimlerin çalışma ortamları, insana yaraşır olmaktan uzaklaşmıştır..’ Tabip Odası yaptığı yazılı açıklamada 14 Mart’a giderken “hekimlik değerleriyle” oynamak, onların zedelenmesine fırsat tanımak, insanlığa zarar vermektir. Yöneticilerden hekimlerin önerilerini dikkate almalarını ve yaşama geçirmelerini bekliyor; hafta boyunca iyi hekimlik için olumlu çalışma koşulları ve yeterli ücret taleplerini yineledi.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu