Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Herkes Yağından Faydalandı ! Balıkesir’de Rekoltesi Pek Yüksek

TUİK 2022 verilerini açıklamıştı. Üretimi daha da arttırmak için Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan o ürün için harekete geçti. İşte bu sene yapılan destekler…

Herkes Yağından Faydalandı Balıkesir’de Rekoltesi Pek Yüksek

Herkes Yagindan Faydalandi Balikesirde Rekoltesi Pek Yuksek 1
Herkes Yağından Faydalandı Balıkesir’De Rekoltesi Pek Yüksek

477 Üreticiye Destek

2023 yılı üretim sezonunda, Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan’ın liderliğinde gerçekleştirilen Ayçiçeği Üretimini Artırma Projesi büyük bir hızla ilerliyor. Proje kapsamında Balıkesir’in 10 ilçesine ve bin 477 üreticiye 115 bin 344 dekar alan için %75 hibe ile ayçiçeği tohumları dağıtıldı ve bu yıl ekim döneminde tarlalara ekildi. Dağıtılan ayçiçeği tohumlarının olgunluğa ulaşması ile de hasat başladı.

Herkes Yagindan Faydalandi Balikesirde Rekoltesi Pek Yuksek 2

2022 TUİK Verileri

Ülke genelinde ayçiçeği üretiminde önemli bir yere sahip olan Balıkesir, 2022 TUİK verilerine göre 244 bin 886 dekar alanda toplam 57 bin 247 ton yağlık ayçiçeği üretimine imza atmıştı.

Herkes Yagindan Faydalandi Balikesirde Rekoltesi Pek Yuksek 3

 Ayçiçeği Hasadına Yoğun Katılım

Ayçiçeği hasadı etkinliğine; İl Müdürü Erkan Alkan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Rahmi Demirbay, Karesi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Resul Bütün, Karesi İlçesi Şamlı Mahalle Muhtarı Zafer Çakan, S.S. Şamlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep Denizhan ve birçok teknik personel ve üretici katılım gösterdi.

Bu verimli günde, hasat sonuçlarının üreticiler için bol ve bereketli olmasını dileyen yetkililer, Balıkesir’in tarım sektöründeki bu başarısının daha da artarak devam etmesini temenni etti.

Haber: Elif Şahin

Balıkesir Tarımı Dönüştürüyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu