GündemBedia UçakEkonomiKöşe Yazıları

Hoş Kokulu Kayısı Çayı İle Cilt Güzelliği

Hoş Kokulu Kayısı Çayı İle Cilt Güzelliği

 

Kayısı çayı sindirim sistemini düzenlemenin yanı sıra bağırsakların da doğru çalışmasını sağlar. Güçlü bir antioksidan olan kayısı çayı bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Kayısı çayı vücuttaki iltihaplanmaları da önler. Kemik sağlığına iyi gelen kayısı çayı eklem ağrılarını da gidermektedir.

 

Kayısı çayı düzenli tüketildiği takdirde zayıflamaya yardımcı olur. Kalp sağlığını koruyan kayısı çayı kansızlık sorununu da ortadan kaldırmaktadır. Kayısı çayı sindirim sistemini rahatlatarak zayıflamaya da yardımcı oluyor. İltihaplanma sorunlarına da iyi gelen kayısı çayı düzenli tüketildiğinde pek çok rahatsızlığı çözmeye etkili oluyor.

 

Kayısı Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Kayısı çayı kabızlık problemini etkili olarak çözer.
  • Düzenli tüketilen kayısı çayı kansızlık sorununu ortadan kaldırır.
  • İçeriğinde A vitamini bulunan kayısı çayı göz sağlığına da iyi gelmektedir.
  • Kayısı çayı cilt sağlığını korurken yaşlanmayı da durdurur.
  • Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
  • 1kg.kayısı, 3 su bardağı toz şeker, 1/4adet limonun suyu

Kayısı Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Limonu ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan almalısınız. Kıvamının çok cıvık ya da çok katı olmamasına dikkat edin. Kayısılarınız yeteri kadar suyunu salmazsa ekstra su ilavesi yapabilirsiniz 1 su bardağı kadar. 1 büyük kavanoz 10 porsiyon olarak hesaplanmıştır.

 

Kayısı Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi

Kayısıların içinde tane tane kalmasını istiyorsanız, sert kayısılar kullanın ve yapım aşamasında oldukça az karıştırın. Kaynama aşamasında içine 1 adet çubuk tarçın ilave ederek de reçelinizi hazırlayarak daha aromalı bir tat elde edebilirsiniz.

 

Kayısı Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın. Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dörde bölün ve orta boy bir tencerenin içerisine alın. Tencereye aldığınız kayısıların üzerine şekeri ilave edin ve  bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Böylece sularını salmış olacaklar. Ertesi gün ocağın üzerine alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp kıvamlanmaya bırakın. Üstlerinde köpükler oluştukça bir kepçe yardımı ile alın ve atın. Kıvam aldığında içerisine limonun suyunu ilave edin ve karıştırın. Kapağını kapatarak bu şekilde 5 dakika daha kaynatın. Reçel iyice kıvam aldığında altını kapatın. Reçel soğuduğunda cam bir kavanozun içine alın. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin. Afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu