GündemÖzel Haberler

İBRET ABİDESİ YAŞAYAN ÖLÜ!

 

Aslında 64 yaşında ama 38 yıl önce ahali öldüğüne şahitlik edip gömmüş ve o günden beri nüfusta kaydı da yok. Mezardan çıktığını söyleyen yaşayan ölü Mustafa Yılmaz, tekrar hayata döndüğünden beri oruçlu ve ilginç yaşam öyküsüyle tam bir ibret abidesi.

NÜFUSTA ÖLÜ AMA YAŞIYOR

1979 yılında öldüğü ve mezara gömüldüğünü söyleyerek kabirden çıktığını iddia eden Mustafa Yılmaz, ilginç yaşam öyküsüyle yaşayan ölü gibi. Bigadiç’deki mağarada ölüsü bulunup defnedilen yaşlı adam, 38 yıldır oruç tutuyor, paraya değer vermiyor ve binlerce ziyaretçisi var. Tekrar dirildikten sonra Bigadiçlerin sahip çıktığı ve ardından İbrahim Dede isimli vatandaşın himayesinde hayatını sürdüren yaşayan ölü Mustafa Yılmaz şu an halen Adalı Mahallesi’nde Dede ile birlikte yaşıyor.

DEĞİRMEN ONUN YENİ YUVASI

Mustafa Yılmaz’a 15 yıldır kol kanat geren İbrahim Dede” Arkasında bir çuvalla oradan oraya dolaşır. Aklı biraz gelgit ama hiç kimseye bir zararı yok. Mustafa’yı tanıyanlar da var; hatta O’nun öldüğüne şahitlik edenler hala yaşıyor. Sonradan ölmediği ortaya çıkıyor. ‘Allah’ın yardımı ile mezardan çıktım’ diyerek bize anlattı. Önce Bigadiç’te barınmış, sonrasında ise benimle birlikte yaşıyor” diyerek, değirmenini bile Mustafa Yılmaz’ın barınması için bozduğunu ve Yılmaz’a sahip çıktığını belirtti.

AYLARCA YIKANMAZ AMA KOKMAZ!

Gündüzleri hiç yemek yemeyen ve oruç tuttuğunu söyleyen Mustafa Yılmaz’a bakan İbrahim Dede’ ‘Yemek yemiyor. Sürekli orucum der ve ben bildim bileli akşam orucunu açar ama yine kendi yemez. Eli ayağı tutuyor fakat kaşığını biz tutarız öyle yer. O’nun duasının kabul olduğunu düşünüp ziyarete gelenler oldukça fazla. Para ile hiç işi olmaz. Para sorar alır ama başkasına verir. Ondan alır diğerine verir. Böyle bir durumu var. Mesela birkaç ayda bir yıkanır ama vücudu kokmaz’ diyerek ibretlik hikâyeyi Merhaba Gazetesi’ne anlattı.

Özel haber: Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu