Özel HaberlerGündem

“İçindeki Sesi Herkes Duysun”

Hira Family Oto Müzik Sistemleri sahiplerinden Yılmaz Çakır ve İsmail Çakır, 27 yıllık  tecrübelerini ve oto ses sistemi kurulumunda dikkat edilmesi gereken hususları Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Araç sahipleri Araçlarında kaliteli veya yüksek güçte müzik dinlemek için orijinal sistemlerin yetersiz kaldığı zamanlar yaşıyorlar. Bunun üzerine gerekli  çalışmalar yapıyorlar. Fakat her şeyden önemlisi böyle bir sistem için aracı tanımaları gerekiyor. Genelde kulaktan dolma fikirler ile yola çıkılır ve yaya kalınır. Çünkü yeterli düzeyde araştırma yapılmamıştır. Her kim olursa olsun  sizin kulağınıza ya da aracınıza uygun ses sistemi tasarlayamaz. Bilinçli yapılması ve yaptırılması gerekir. Bazen  en iyi marka diye aldığınız ürün size uygun olmayabilir.

 

Konuyla ilgili olarak Bu hafta “Söz Sanayinin” köşemizin konuğu 27 senelik tecrübeleri ile  ‘İçindeki sesi herkes duysun’ sloganı altında başarılı bir şekilde yoluna devam eden Hira Family Oto Müzik Sistemleri oldu.

 

Yeni Sanayi Sitesi 19 Ağustos Caddesi’nde bulunan Hira Family Oto Müzik Sistemleri sahiplerinden Yılmaz Çakır ve İsmail Çakır ile 27 senelik tecrübeleri üzerine ve oto ses sistemi kurulumunda dikkat edilmesi gereken hususları konuştuk.

 

“En kaliteli ve en hızlı şekilde”

Müşteri memnuniyetini ön planda tutan Çakır, “27 senedir sanayideyiz. İşimizi seviyoruz.  Araçlardaki teknolojiyi ve yenilikleri takip ederek ve kendini göstererek günümüz araçlarının müzik sistemleri, araç içi görüntü sistemlerini titiz bir şekilde yapıyoruz. Bizde her şeyden önemlisi müşteri memnuniyetidir. O konuya çok dikkat ediyoruz. Bunun yanında dürüstlüğü ve  iş kalitesini daima üst seviyede tutuyoruz. Oto müzik sistemleri ile ilgili teknolojiyi ve yeniliği sürekli takip ediyoruz. Var olduğumuz sürece  de müşterilerimize en iyi hizmeti en kaliteli ve en hızlı şekilde yapmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

 

“Aracın elverişli olması gerekir”

Oto ses sistemi hakkında dikkat edilmesi gerekenler konusunda Çakır, “Öncelikli olarak şunu söylemek istiyorum; Biz  araçlardaki teknolojiyi ve yenikleri takip ederek sürekli kendimizi geliştirerek  hizmet veriyoruz. Araç sahipleri araçlarına oto ses sistemi kurmaya karar verdiğini andan itibaren uzun bir araştırma sürecine girer. Bu konuda  dikkate alınması gereken   bir kaç faktör vardır. Öncelikli olarak kurmayı düşündüğünüz ses sistemi için aracın elverişli olması gerekir. Ayrıca bu sistem için ayırdıkları bütçe ile  en iyisine karar vermeleri gerekiyor. Bunun yanında iyi bir sisteme sahip olmak için ilk olarak belirli niteliklere sahip bir ana üniteye olması gerekir ki araçtaki hoparlörlerin hepsini ayrı ayrı kontrol edebilmeli. Ayrıca ekstra bir  amfi çıkışının olmasına dikkat edilmelidir” dedi.

 

“Ana ünite önemli”

Araçlarda kaliteli müzik dinlemek için  dijital veri depolanabilen birimleri destekleyen bir ana üniteye  sahip olunması gerektiğini söyleyen Çakır, “ Dediğim gibi ana ünite önemli. Araçlarda kaliteli müzik dinlemek için mutlaka hafıza kartı ve USB disk gibi dijital veri depolanabilen birimleri destekleyen bir ana üniteye  sahip olunması gerekiyor. Sonra sıra aracınızda kullanacağınız hoparlörlere geliyor . Hoparlör seçimini de araçta dinledikleri veya dinlemeyi düşündükleri müzik tarzına uygun yaptırılması gerekiyor.  Daha sonra ses gücünü ve kalitesini artırmak için amfi seçimi yapılır. Burada ileride doğabilecek ihtiyaçlar göz önünde bulundurarak bazı ekstra özelliklere uyumlu bir amfi tercih edilmesinde fayda var. Birimler arasındaki ses aktarımını kablolar yaptığı için yeterli kalınlıkta ve kalitede olması da çok önemlidir” dedi.

 

Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu