Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Başkan Albayrak: ‘İklim kanunu Balıkesir’in üretimine darbe vurur’

TBMM’nin kısa süre içinde gündemine getirilmesi beklenen İklim Kanunu ile ilgili Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı Emre Albayrak önemli açıklamalarda yaptı.

Başkan Albayrak: ‘İklim kanunu Balıkesir’in üretimine darbe vurur’

Baskan Albayrak Iklim Kanunu Balikesirin Uretimine Darbe Vurur 2

“Gelişmekte olan Ülkere darbe vurmak isteniyor”

Sıfır karbon söyleminin gerçeklere dayanmadığını belirten Albayrak, emperyalist devletlerin gelişmekte olan ülkelerin üretimine darbe vurmak istediğini söyledi. Balıkesirlileri uyaran Albayrak, iklim kanunu meclisten geçtiği takdirde sanayi ve tarıma olumsuz etkileri olacağının altını çizdi.

İl Başkanı Albayrak, “TBMM’de yakın bir zamanda görüşülecek olan İklim Kanunu hakkında, Vatan Partisi olarak sorumluluklarımızı yerine getirerek vatandaşlarımızı ve üreticilerimizi bilgilendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

 “Bu terimler küresel ısınmaya neden oluyor”

Başkan Albayrak, “Sıfır karbon” ve “karbon ayak izi” gibi terimlerin sıkça kullanıldığına dikkat çekti. Bu terimlerin karbondioksit artışının küresel ısınmaya neden olduğu ve bu artışın sıfırlanması gerektiği görüşünü yansıttığını ifade etti. Ancak bu konuda bilimsel bir kanıtın henüz bulunmadığını vurguladı.

“İnsanlar çevreyi kirletebilir, ancak iklimi değiştiremezler”

Başkan Albayrak, Nobel Fizik Ödülü sahipleri John Clauser ve Ivar Giaever başta olmak üzere 600 bilim insanının iklim krizinin varlığına dair bildirge yayınladığını ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi iklim bilimci Doğan Yaşar’ın da bu konuda aydınlatıcı açıklamalar yaptığını belirtti.

İklim değişikliği tartışmasına ilişkin bazı önemli bilgileri paylaşan Albayrak, “İnsanlar çevreyi kirletebilir, ancak iklimi değiştiremezler” dedi. Ayrıca, Dünya’nın ikliminin doğal olarak değiştiğini ve yakın tarihte Küçük Buz Devri gibi soğuk dönemlerin yaşandığını hatırlattı.

Karbon Emisyonlarını Azaltma Baskısı İddiası

Başkan Albayrak, iklimin ısınmasının yağmur ve bereket getirdiğini, soğumasının ise kuraklık ve açlığa yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, karbondioksitin bitki besini olduğunu ve daha fazla karbondioksitin gezegenin yeşillenmesine katkı sağlayabileceğini söyledi.

Batılı ülkelerin iklim değişikliğini fosil yakıt kullanımıyla ilişkilendirdiğini ancak kendi fosil yakıt kullanımlarının dünya genelinde daha yüksek olduğunu ifade etti. Başkan Albayrak, bu ülkelerin ekonomik nedenlerle diğer ülkelere karbon emisyonlarını azaltma baskısı yaptığını iddia etti.

“Türkiye büyüme potansiyeli taşıyor”

Sonuç olarak, Başkan Albayrak, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini iletti. Albayrak ” Sonuç itibariyle Türkiye ekonomisinin önünde ciddi fırsatlar durmaktadır. Batılı devletlerin ekonomisi küçülmektedir. Almanya, İngiltere gibi geçtiğimiz yüzyılın dev ülkeleri resesyona girmiştir. Diğer yandan ülkemiz ve Asya’nın gelişmekte olan ekonomileri büyümektedir. G7 ülkelerinin tahtı sallanmaktadır. Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan E7 ülkeleri 2030’lu yıllarda dünya ekonomisinin lokomotifi olacaktır.” dedi.

Balıkesir’i Uyardı

Balıkesir’in tarım ve sanayi üretiminde önemli bir role sahip olduğuna dikkat çeken Albayrak, İklim Kanunu’nun bu sektörlere olumsuz etkileri olabileceği endişesini dile getirdi.

İlgili Kurumlara Destek Çağrısı

İl Başkanı Albayrak, milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları, ticaret borsası, ziraat odaları, kooperatifler ve diğer ilgili kurumların iklim kanunu konusunda vatandaşların ve üreticilerin yanında durarak görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalarını önerdi.

Haber Merkezi

İlginizi çekebilir ; İklim Değişikliği Sıcak Hava Dalgalarını Artırıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu